Echipa EFdeN reprezintă România în competiţia caselor eficiente energetic

Date:

În contextul tematicii globale a resurselor energetice, România este angajată prin calificarea echipei EFdeN (foto) la ediția din 2021 a celei mai mari competiții internațională pentru locuințe sustenabile, Solar Decathlon, care se va desfășura la Wuppertal, Germania. Este a treia participare a echipei care reprezintă România, după Versailles 2014 cu proiectul „EFdeN 4C” și Dubai 2018 cu proiectul „EFdeN Signature”. În premieră, ediţia 2021 are „o temă urbană dedicată și se concentrează pe găsirea de soluții la problemele orașelor moderne”. Echipa EFdeN este formată din studenți de la Universitatea Tehnică de Construcții din București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Politehnica din București, Universitatea București.

În calitate de responsabil al SDE2021 EFdeN, Mihai Zecheru subliniază: „Prin performanța EFdeN, România dovedește că se numără printre puținele țări din lume care sunt capabile să gândească, proiecteze și să realizeze locuințe sustenabile la cele mai exigente standarde internaționale. Greul abia acum începe, dar EFdeN a demonstrat deja în trecut maturitate și multă ambiție, iar rezultatele din edițiile anterioare la care am participat au fost remarcabile”.

Prof. univ. dr. arh. Marian Moiceanu, rectorul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”: „Azi nu se mai poate vorbi de o edificare viabilă fără a lua în considerare, pe lângă celelalte determinări specifice: timpul, contextul și sustenabilitatea, iar arhitecții și inginerii trebuie să facă față acestor importante cerințe. În EFdeN, tinerii studenți, lucrează în echipă, concep un proiect de arhitectură și inginerie. Apoi îl construiesc, îl demontează, îl transportă și apoi îl remontează, creând astfel competențe necesare prin impletirea teoriei cu practica”.

Prof. univ. dr. ing. Radu Văcăreanu, rectorul Universității Tehnice de Construcții din București: „Această interacțiune de practică interdisciplinară le aduce studenților din EFdeN un spor de competență pe care noi prin activitățile de tip didactic nu le putem transmite. Ne bucurăm să fim cu toții parte din acest proiect de excelență academică și să contribuim la un mediu construit mai bun în România, mai sigur, mai sănătos și mai prietenos cu mediul“.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...

Calm pe piața cripto după halvingul Bitcoin

Mișcările de pe piața cripto au fost destul de...

Finanțarea companiilor

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)