Ecosistem de inovare, simulare şi învăţare medicală la Bucureşti

Date:

La București funcţionează de-acum un centru de educaţie, formare şi specializare în domeniul medical prin tehnologie de cel mai înalt nivel, ISLE – Innovation, Simulation, Learning Ecosystem, deschis de compania SofMedica, membră a Grupului Seenergia, cu activitate în domeniul educațional în Europa de sud-est. Centrul deschis la Bucureşti reprezintă un ecosistem de inovație, simulare și învățare şi este al doilea din Europa, după cel de la Atena, inaugurat anul trecut. Totodată, aşa cum a fost caracterizat cu ocazia prezentării inaugurale, dovedeşte un exemplu de „cooperare între lumea profesiei medicale şi lumea businessului medical”.

După cum o arată demonstraţiile şi explicaţiile oferite la ianugurare, „centrul ISLE București are o suprafață de 125 metri pătrați și este dotat cu tehnologii cu ajutorul cărora medicii se pot pregăti pentru intervenții de chirurgie robotică minim invazive, intervenții pentru diagnosticarea și examinarea afecțiunilor gastro-intestinale și pot urma programe aprofundate de monitorizare hemodinamică și simulări pentru monitorizarea nocicepției. În plus, aceștia pot observa de la distanță cazuri complexe realizate de chirurgi din întreaga lume și pot interacționa cu aceștia prin intermediul unor platforme de e-learning pusă la dispoziție în cadrul centrului. Cursurile de pregătire și specializare a medicilor în cadrul Centrului ISLE București sunt susținute de echipe de experți în tehnologia robotică din țară și din străinătate”.

În acelaşi context inaugural, despre importanţa tehnologiei de vârf, bazate pe utilizarea roboţilor în universităţile de medicină şi în marile spitale, au vorbit, din perspectiva specializărilor în care activează, profesorii medici Şerban Bubenek (anestezie, terapie intensivă), Andrei Haidar (gastroenterologie), Răzvan Capşa (imagistică medicală), Nicolae Crişan (urologie).  

În calitate de Managing Director SofMedica, Harris Palaondas a conchis: „Prin acest centru, SofMedica duce mai departe investiția în sistemul medical românesc, pe care o derulează de 25 de ani. Credem în România din prezent și din viitor, o țară care de multe ori a stabilit perspectivele în ceea ce privește evoluția tehnologică. Din acest motiv, am deschis la București al doilea centru de pregătire în domeniul sănătății din Europa, după succesul pe care l-am înregistrat în Atena. Dorim să oferim medicilor români posibilitatea de a învăța și de a utiliza tehnologii avansate, lucru ce asigură ulterior acces la soluții de tratament inovatoare pentru pacienți”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Bursele JTI pentru Jurnalisti: lansarea editiei 2024-2025

Urmandu-si traditia, Bursele JTI pentru Jurnalisti lanseaza de Ziua...

FoodIntelForum AQUA Carpatica progresează, profitul avansează, veselia debordează

Cea de-a treia zi a FoodIntelForum AQUA Carpatica 2024 începe și...

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...