El Salvador face ultimele pregătiri pentru emiterea în această săptămână a așa-numitelor „obligațiuni Bitcoin”. 

Națiunea din America Centrală a derutat criticii în ultimul an, făcând din criptoactiv un mijloc legal de plată în țară, președintele Nayib Bukele anunțând în diverse rânduri pe Twitter că națiunea cumpără tokenuri. 

Emiterea primelor sale obligațiuni garantate cu bitcoin este un moment crucial pentru politicile îndrăznețe de criptofinanțare ale țării. Nicio altă națiune de pe glob nu a mers atât de departe și nu a făcut un pas atât de îndrăzneț în adoptarea acestei tehnologii. 

Se spune că cererea pentru aceste obligațiuni este redusă în rândul investitorilor instituționali, deoarece aceștia așteaptă să vadă rezultatul cererii inițiale pentru aceste instrumente și țin cont de avertismentele unor instituții importanțe precum FMI.

Dar, la fel ca în cazul multor aspecte legate de cripto, începuturile unui proiect nou se află adesea în mâinile investitorilor care văd potențialul acestuia. Adoptarea criptoactivelor ca mijloc de plată a fost limitată în țară, astfel încât s-ar putea ca observatorii internaționali mai entuziaști să răspundă la apelul de a cumpăra.

DISTRIBUIȚI
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.