Directorul executiv al Tesla și acum cel mai mare acționar al Twitter, Elon Musk, a sugerat schimbări care ar include încorporarea plăților în dogecoin pe Twitter 

Excentricul miliardar a cumpărat săptămâna trecută o participație de 9% din companie, iar ulterior a fost invitat să se alăture consiliului de administrație al acesteia. De atunci, Musk a făcut o serie de sugestii pentru platformă, care includ acum cripto.

El a sugerat că modelul de abonament Blue al Twitter ar putea permite plăți efectuate în dogecoin. În timpul unei discuții pe platformă privind modul în care utilizatorii ar putea plăti, el a adăugat: „poate chiar o opțiune de plată în Doge [sic]”.

Musk este poate una dintre puținele personalități din lume care poate mișca piețele cripto doar prin ceea ce spune. Declarațiile sale au avut deja un impact asupra prețului dogecoin, care a urcat de la aproximativ 0,1425 dolari la peste 0,1550 dolari – un salt de aproximativ 9%.

În acest moment, este puțin probabil ca prețul să se mai modifice semnificativ. Dar comentatorii vor dori să vadă dacă există dovezi că ideile lui Musk ar putea deveni realitate, întrucât acesta nu mai este un observator de fotoliu, ci un participant activ la dezvoltarea viitoare a platformei Twitter.

DISTRIBUIȚI
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.