ENEL X ROMÂNIA A INSTALAT UN SISTEM FOTOVOLTAIC CU O CAPACITATE DE APROAPE 1 MWp LA FABRICA DE MEZELURI FOX DIN BUCUREȘTI

Date:

Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a grupului Enel, a pus în funcțiune un sistem de panouri fotovoltaice cu o capacitate totală instalată de aproape 1 MWp, pentru unul dintre cei mai mari producători de mezeluri, Grupul de firme FOX.

Proiectul implementat de Enel X este format din două tipuri de soluții ce folosesc ca sursă de energie regenerabilă, energia solară: sistem fotovoltaic cu fixare la sol și o soluție de Carport, în zona destinată parcării.

Sistemul fotovoltaic cu 2.640 de panouri și o capacitate instalată de 858 kWp a fost amplasat pe un teren din apropiere, în timp ce o altă instalație cuprinzând 432 de panouri fotovoltaice cu celule de tip policristalin, a fost montată pe o structură tip Carport, special proiectată pentru zona destinată parcării, ce are o capacitate instalată de 140,40 kWp.

„Portofoliul de servicii de eficiență energetică al Enel X România oferă o gamă largă de soluții personalizate pentru companiile care intenționează să își reducă costurile cu energia electrică. Există deja numeroase companii românești importante, precum procesatorul de carne Fox, care au investit în sisteme fotovoltaice, bazându-se pe serviciile noastre care le permit să urmărească producția și consumul de energie”, a declarat Mirel Jarnea, Head of B2B Enel X România.

„La Fox Com Serv, obiectivul nostru este să promovăm o afacere sustenabilă într-o lume în schimbare, cu consumatori tot mai responsabili. Ne bucurăm că am găsit în Enel X România un partener de încredere pentru dezvoltarea sistemului fotovoltaic care ne va permite să folosim energie electrică din surse regenerabile și să reducem costurile fabricii cu factura la energia electrică”, a adăugat Iulian Marinică, CEO Fox Com Serv.

Pe lângă panourile fotovoltaice, sistemul de la Fox Com Serv a implicat instalarea a 32 de invertoare, a două tipuri de structuri metalice prefabricate special proiectate pentru instalații fotovoltaice amplasate la sol sau în zone de parcare, a unui sistem de monitorizare și echipamente de conectare electrică.

Pentru proiectul dezvoltat împreună cu grupul Fox, Enel X a contractat si serviciile de mentenanță pentru a garanta funcționarea parcului la parametrii proiectați, urmărind altfel maximizarea gradului de performanta si producție.

Tehnologiile și echipamentele utilizate de Enel X în acest proiect au performanțe și fiabilitate ridicate, provenind de la producători cu expertiză mondială pe piața sistemelor fotovoltaice.

Companiile care doresc în prezent să apeleze la o soluție de eficiență energetică pentru afacerea lor pot folosi simulatorul pentru sisteme fotovoltaice, accesibil pe site-ul Enel X România la https://www.enelx.com/ro/en/simulator. Simulatorul presupune urmarea câtorva pași simpli. Companiile interesate trebuie să completeze adresa unde doresc să instaleze un sistem fotovoltaic, apoi să selecteze, utilizând imaginile din satelit furnizate de Google Maps, zona specifică pe care doresc să amplaseze panourile fotovoltaice, apoi să completeze câmpurile cu informații despre consumul lor de energie electrică, bazat pe intervale orare.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...