Simon Peters,
analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Ethereum a atins încă un record în această săptămână după ce prețul a urcat peste noapte la un nou maxim de 4.105 dolari.

Al doilea cel mai mare criptoactiv după capitalizarea de piață are o traiectorie ascendentă de la ultimul său hard fork, în timp ce continuă să-și dovedească argumentele de utilizare. Numărul de DApps (Aplicații descentralizate) continuă să crească pe platformă.

Cererea din partea investitorilor instituționali alimentează această evoluție recentă, întrucât cumpărătorii pe scară largă își diversifică expunerea la această clasă de active emergente, iar ethereumul este următoarea alegere naturală. Moneda are, de asemenea, o valoare mult mai mică decât bitcoin, care se tranzacționează în prezent cu puțin sub 59.000 de dolari după o creștere în weekend.

Valoarea sa unitară mai mică face ca ethereumul să fie atractiv pentru investitorii care doresc să dețină monede întregi, numărul potențialilor investitori care ar putea investi 4.000 de dolari pentru a cumpăra un ethereum fiind net mai mare decât numărul investitorilor care sunt dispuși să cheltuiască 59.000 de dolari pentru a deține un bitcoin.

_________________

Despre eToro

eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 20 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.


Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

DISTRIBUIȚI