Ethereum urcă în timp ce bitcoin rămâne constant, în ciuda îndoielilor investitorilor mari

Date:

Simon Peters, analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro:

Ethereum a urcat cu peste 15% în ultima săptămână, în timp ce bitcoinul a evoluat pe la mijlocului intervalului dintre 30.000 și 40.000 de dolari, sentimentul investitorilor față de criptoactive rămânând călduț.

După luna mai, cea mai proastă lună înregistrată vreodată pentru bitcoin, prețurile celui mai mare criptoactiv din lume precum și al ethereum au urcat de la minime, dar încă nu au revenit nici pe departe de maximele anterioare.

Cu toate acestea, precauția rămâne cuvântul cheie pentru bitcoin, în special după vânzările determinate de restricțiile Chinei asupra tranzacționării, precum și de retragerile de profit. Deși a urcat de la 34.000 de dolari la începutul săptămânii trecute pentru a atinge un maxim de peste 39.000 de dolari, bitcoin nu a reușit să mențină acest nivel ajungând să se tranzacționeze cu puțin sub 36.000 de dolari în această dimineață. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda unui val de știri pozitive, inclusiv faptul că El Salvador ar putea să îl adopte ca mijloc legal de plată. 

Ethereum s-a descurcat mai bine, crescând de la sub 2.300 de dolari săptămâna trecută pentru a se tranzacționa la 2.728 de dolari în această dimineață, deși ușor în afara maximelor observate în weekend.

Investitorii profesioniști rămân îngrijorați de perspectivele pe termen scurt. O notă de la Goldman Sachs arată că în urma întâlnirilor cu 25 de directori de investiții ai unor fonduri de hedging și fonduri care caută investiții subevaluate cu perspective de creștere, a reieșit că bitcoinul este activul cel mai puțin preferat pentru investiții. 

El Salvador pregătește o lege pentru a recunoaște
bitcoinul ca mijloc legal de plată

El Salvador ar putea deveni prima țară din lume care să recunoască bitcoin ca mijloc legal de plată, conform propunerilor președintelui său.

Președintele Nayib Bukele a declarat într-un mesaj înregistrat la conferința Bitcoin 2021 de la Miami că această măsură va „genera locuri de muncă și va contribui la includerea în sistem a mii de investitori din afara economiei formale”.

El a spus că bitcoin ar putea fi „cel mai rapid mod de a transfera banii trimiși acasă din străinătate. El intenționează să depună luna aceasta proiectul de lege spre aprobare congresului.

Dolarul SUA este moneda oficială actuală a națiunii din America Centrală. Aproximativ un sfert dintre cetățenii El Salvadorului locuiesc în SUA.

Președintele Bukele, care s-a menținut la o popularitate de peste 90% de la preluarea mandatului în 2019, a adăugat că o mare parte din cei 6 miliarde de dolari trimiși acasă în fiecare an de către cetățenii din El Salvador care locuiesc în străinătate sunt „pierduți către intermediari”.

Președintele, al cărui partid New Ideas are o super-majoritate în congres, a susținut adoptarea bitcoinului ca o idee care ar putea ajuta El Salvador să progreseze.

„Prin utilizarea #Bitcoin, suma primită de peste un milion de familii cu venituri mici va crește cu echivalentul a miliarde de dolari în fiecare an”, a spus el.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Lansarea unei noi game de PC-uri Maguay

Compania Maguay, caracterizată drept „cea mai veche companie...

Ziua Silvicultorului, marcată de Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația...

CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

MET România, 15 ani de activitate pe piața locală de energie

Compania MET România, parte a grupului elvețian MET,...