eToro introduce scorurile ESG – conform unui studiu trei din cinci investitori de retail iau în considerare criteriile ESG înainte de a cumpăra acțiuni

Date:

eToro, rețeaua socială de investiții, a anunțat astăzi introducerea scorurilor ESG pentru peste 2.700 de acțiuni de pe platforma sa, permițând utilizatorilor săi să ia în considerare factorii de mediu, sociali și de guvernanță atunci când își construiesc portofoliile. 

În parteneriat cu ESG Book, un lider global în domeniul datelor și tehnologiei ESG, eToro va oferi informații despre cele mai mari corporații din lume printr-un sistem de tip semafor, ușor de utilizat, cu active etichetate ca fiind verzi, portocalii sau roșii în funcție de ratingul lor general ESG. 

În plus, „indicatorii de avertizare privind implicarea companiilor”(1) vor arăta dacă mai mult de 5% din veniturile unei companii sunt asociate cu unul dintre cele 13 domenii diferite care pot fi considerate problematice din punct de vedere etic de către unii investitori, cum ar fi investițiile în divertisment pentru adulți, combustibili fosili, arme de foc sau tutun.

„Credem că informația înseamnă putere atunci când luăm decizii de investiții. Furnizarea scorurilor ESG le oferă utilizatorilor noștri acces la informații suplimentare despre o companie, informații care de obicei, nu sunt luate în considerare în analizele financiare tradiționale”, a declarat Gil Shapira, Chief Investment Officer la eToro. 

“Deși scorurile ESG nu ar trebui să fie singurele pe care investitorii să se bazeze pentru luarea unei decizii de investiții, ele pot juca un rol valoros ca parte a acestui proces. În egală măsură, scorurile ESG îi pot ajuta să evite companiile implicate în practici comerciale care nu sunt sustenabile pe termen lung sau care nu se aliniază cu valorile sau convingerile lor individuale.”

Lansarea are loc în contextul în care un sondaj recent(2) realizat în rândul a 10.000 de investitori individuali a arătat că trei din cinci (62%) iau uneori sau întotdeauna în considerare factorii ESG înainte de a investi, majoritatea (55%) considerând performanța de mediu ca fiind cea mai importantă, iar mai puțini acordă prioritate guvernanței (29%) și aspectelor sociale (17%). 


Investitorii individuali au fost întrebați, de asemenea, care este cel mai mare obstacol în calea adoptării unei strategii de investiții axate pe ESG. Răspunsul cel mai frecvent a fost că actuala creștere a costului vieții îi obligă să se concentreze pe cele mai profitabile companii, indiferent de performanța ESG, unul din cinci (20%) citând acest lucru. Doar 18% dintre investitori sunt descurajați de lipsa de standardizare, în timp ce 18% spun că preocupările legate de „greenwashing” reprezintă un obstacol.

Cercetarea a evidențiat o discrepanță în ceea ce privește atitudinea față de ESG în rândul diferitelor grupe de vârstă, investitorii cei mai tineri (18-34 de ani) fiind de două ori mai predispuși (30% față de 15%) să ia „întotdeauna” în considerare ESG atunci când investesc, în comparație cu grupul celor mai în vârstă (peste 55 de ani). Atitudinile față de „E”, „S” sau „G” variază, de asemenea, în funcție de vârstă, cei mai tineri fiind mai predispuși decât cei mai în vârstă să acorde prioritate aspectelor sociale (19% față de 13%) și guvernanței (33% față de 26%). Tendința este inversă în ceea ce privește mediul, 61% dintre persoanele cu vârsta de peste 55 de ani acordându-i prioritate față de 48% dintre cele cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani.

Dr. Daniel Klier, CEO al ESG Book, a declarat: „Investitorii de retail caută din ce în ce mai mult o mai mare transparență în ceea ce privește impactul investițiilor lor asupra sustenabilității, fiind din ce în ce mai conștienți de faptul că o performanță ESG pozitivă poate îmbunătăți randamentele. Noul nostru parteneriat cu eToro va permite unui număr mai mare de investitori să aibă acces la scoruri ESG de înaltă calitate pentru a lua decizii mai bune, ajutând la alinierea capitalului la rezultate mai durabile.”

Calculate de ESG Book, scorurile ESG combină cele mai recente știri de pe piață, semnale ale ONG-urilor și informații raportate de companii. Folosind tehnologie și cercetare de ultimă oră, scorurile sunt reechilibrate zilnic pentru a reflecta orice schimbare în performanța de sustenabilitate a unei companii, orice actualizare a scorului fiind disponibilă imediat pe platforma eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: programele de transformare au șanse de reușită de 12 ori mai mari prin concentrarea pe factorul uman 

96% dintre programele de transformare ajung în puncte de...

România, cea mai accesibilă țară est-europeană pentru imobiliare

România are cele mai accesibile prețuri la locuințe din...

ANALIZĂ XTB: Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?

Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit...