eToro lansează un portofoliu ESG diversificat

Date:

  • eToro lansează un portofoliu care oferă expunere la companiil care sunt lideri potrivit criteriilor ESG, incluzând o gamă diversificată de acțiuni din 11 sectoare industriale.
  • Lansarea vine la scurt timp de la debutul scorurilor ESG pentru peste 2.700 de acțiuni pe eToro

Rețeaua socială de investiții eToro a anunțat astăzi lansarea ESG-Leaders, un portofoliu care oferă investitorilor individuali o expunere pe termen lung la companii care sunt lideri în ceea ce privește cele mai bune practici de mediu, sociale și de guvernanță (ESG). 

Dani Brinker

„Cercetările noastre[1] arată că trei din cinci (62%) investitori de retail iau în considerare uneori sau întotdeauna factorii ESG înainte de a investi. Perspectivele ESG pot oferi informații suplimentare despre o companie, perspective care nu sunt de obicei luate în considerare în analiza financiară tradițională și tot mai multe dovezi sugerează că o performanță ESG pozitivă poate îmbunătăți randamentele”, a explicat Dani Brinker, șeful portofoliilor de investiții de la eToro.

Portofoliul este construit prin identificarea a patru companii cu unele dintre cele mai mari scoruri ESG pentru sectorul lor din 11 sectoare industriale, luând în considerare, de asemenea, capitalizarea pieței, lichiditatea și ratingurile analiștilor din din perspectiva vânzărilor. Cele 11 sectoare industriale acoperite sunt: bunuri de consum discreționar, bunuri de consum de bază, energie, sectorul financiar, sănătate, industrie, tehnologia informației, procesarea materiilor prime, imobiliare, servicii de telecomunicații și utilități. Printre numele din portofoliu se numără Beiersdorf, compania-mamă a Nivea, ABB, Nvidia și Telefonica. O listă completă poate fi consultată aici

„În funcție de natura sectorului în care activează, companiile sunt afectate diferit de factorii de mediu, sociali și de guvernanță. De exemplu, o companie din domeniul energiei va fi mai expusă la riscurile generate de factorii de mediu, în timp ce o companie din domeniul serviciilor financiare este mai probabil să fie expusă la riscurile de guvernanță. Construirea unui portofoliu format din liderii ESG din 11 sectoare industriale asigură un portofoliu cuprinzător și diversificat, care oferă expunere la companii lider în toate cele trei aspecte ESG”, a adăugat Dani Brinker.

Lansarea portofoliului urmează introducerii pe platforma eToro a scorurilor ESG pentru peste 2.700 de acțiuni. Realizate de ESG Book, un lider global în domeniul datelor și tehnologiei ESG, scorurile ESG combină cele mai recente știri de pe piață, semnalele ONG-urilor și informațiile raportate de companii, permițând utilizatorilor să ia în considerare factorii de mediu, sociali și de guvernanță atunci când își construiesc portofoliile. 

Portofoliile eToro oferă investitorilor expuneri gata pregătite și complet alocate, grupate pe diverse teme de investiții. Reunind mai multe active pe baza unei metodologii definite și utilizând o abordare pasivă a investițiilor, portofoliile eToro sunt soluții de investiții pe termen lung care oferă o expunere diversificată fără comisioane de administrare.

Investiția inițială începe de la 500 de dolari, iar investitorii pot accesa instrumente și grafice pentru a urmări performanța portofoliului, în timp ce feed-ul social al eToro îi va ține la curent cu evoluțiile din sector. Deocamdată, acest portofoliu nu este disponibil pentru utilizatorii din SUA.


[1] eToro’s Q2 Retail Investor Beat:*Cercetarea a fost realizată de Appinio în perioada 7-17 iunie 2022. Sondajele anterioare au fost realizate trimestrial împreună cu Opinium. Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 10.000 de investitori individuali din 14 țări – câte 1.000 în: Marea Britanie, SUA, Germania, Franța, Australia și Spania  și 500 de investitori individuali în Italia, Olanda, Danemarca, Suedia, Polonia, România și Republica Cehă. Investitorii individuali au fost definiți ca fiind persoane care se administrează singure sau care beneficiază de consiliere și care dețin cel puțin un produs de investiții, inclusiv acțiuni, obligațiuni, fonduri, un ISA (cont individual de economii) pentru investiții sau echivalent. Nu a fost necesar ca aceștia să fie utilizatori eToro.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

TikTok actualizează sistemul de evaluare a conturilor

TikTok este o platformă de divertisment susținută de creativitatea,...

Colliers: 2022, cel mai bun an din ultimii 15 pentru piața de investiții din România

Tranzacțiile au depășit 1,25 miliarde de euro, capitalul românesc...

Cum facem posibilă victoria Ucrainei

| de Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene.

Studiu: Oamenii devin mai precauți atunci când fac cumpărături, iar achizițiile spontane devin din ce în ce mai rare

Starcom România lansează cea de-a noua ediție a compendiumului...