Eveniment de prestigiu la Universitatea din Bucureşti

Date:

S-a deschis ediţia 58 a Cursurilor de vară de limbă, cultură şi civilizaţie românească organizate de Universitatea din Bucureşti, cu desfăşurare neîntreruptă de la începutul anilor ’60, la iniţiativa lui Alexandru Rosetti (1895-1990), sub conducerea îndelungată a lui Boris Cazacu (1919-1987), cu prezenţa în România a unor mari profesori, lingvişti, traducători.

Inaugurarea ediţiei actuale s-a desfăşurat în sala de lectură a bibliotecii Facultăţii de Litere, filială a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, Facultatea de Litere asigurând, ca în fiecare an, centrul de greutate al evenimentului ştiinţific şi cultural pe care-l reprezintă Cursurile de vară ale Universităţii bucureştene. În acest an, participă 28 de cursanţi din Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Grecia, Elveția, Coreea, Bulgaria, Serbia, Croația, Belgia, Italia, Germania, Polonia, Danemarca, Macedonia, Olanda, Turcia, Nigeria, Bangladesh. În deschidere, ei au fost salutaţi de profesorii Liviu Papadima – prorector al Universităţii din Bucureşti, Sorin Costreie – prorector al Universităţii din Bucureşti, Emil Ionescu – decan al Facultăţii de Litere, Oana Murăruş – director al Departamentului de Studii Româneşti, Gabriela Biriş – director al Cursurilor de vară. La rândul lor, mai mulţi cursanţi şi-au afirmat succint afinităţi cu limba română, pe alocuri inclusiv prin descendenţă. Momentul inaugural a fost întregit printr-un recital de muzică clasică oferit de Alexandra Anca Teodoru şi Alexandra Tănase.

Programul Cursurilor de vară (până la 6 august) cuprinde cursuri intensive de limba română, ateliere – cu noutăţile tematice  „Mass-media și publicitate” și „Bandă desenată” adresate cursanților de niveluri incipiente în studiul limbii române, conferinţe – dominante fiind sub aspect tematic centenarul Marii Uniri (1918) și comemorarea lui Nichita Stănescu (1933-1983), precum şi întâlniri cu scriitori și critici literari, concert la Ateneul Român, vizite la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, la Muzeul Național de Artă al României, la Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu, excursie la Sinaia, Braşov, Poiana Braşov, Sâmbăta de Sus, Bran.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Financial Intelligence organizează cea de-a șasea ediție a evenimentului Forumul Energiei

Financial Intelligence organizează cea de-a șasea ediție a evenimentului...

Profitul net ajustat al Xiaomi se dublează în primul trimestru și ajunge la 6,5 miliarde RMB

Traiectorie robustă de creștere, catalizată de multipli factori  Corporația...

ASF aprobă începerea ofertei publice inițiale pentru listarea a 28,5% din capitalul JT Grup Oil la Bursa de Valori București

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în ședința...