Eveniment Fonduri europene pentru IMM-uri în Prahova

Date:

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Patronatul IMM-urilor din Prahova, cu sprijinul BCR, a organizat la Ploiești evenimentul „Fonduri europene pentru IMM-uri 2021-2027”,  ediția a șaptea a programului „Invest in” de promovare a oportunităţilor de finanțare și dezvoltare la nivel regional ce vizează îmbunătățirea mediului de afaceri din regiunile României.

Au participat peste 350 de antreprenori, care au dezbătut principalele oportunități de finanțare și dezvoltare a mediului de afaceri la nivelul regiunii Sud Muntenia. Speakeri au fost: Florin Jianu – preşedinte CNIPMMR, Carmen Moraru – secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Emil Drăgănescu – subprefect Instituția Prefectului Județul Prahova, Tudone Dumitru – vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Aurelian Gogulescu – președintele Camerei de Comerț si Industrie Prahova, Gabriela Călin – director Direcția Autoritate de Management POR Sud Muntenia, prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu – preşedintele de onoare al CNIPMMR, Oana Bâra – Head of Financing Programs BCR, Dumitru Nancu – director general al FNGCIMM, Constantin-George Brezoi – director executive al AIMMAIPE Ploiești, Florin Duma – președintele PIMM Prahova.

CNIPMMR anunță că „în cadrul dezbaterii s-au promovat și prezentat cele mai importante programe de finanțare dedicate IMM-urilor la nivel regional și național precum IMM Invest Plus, IMM Prod, Garant Construct, Start-up Nation, Programul de Microindustrializare, IMM Recover dar și alte proiecte pentru IMM-uri în domeniul digitalizării, transformării digitale, specializare inteligentă sau internationalizare”.

Florin Jianu

Florin Jianu, președintele CNIPMMR: „În acest an, FNGCIMM a acordat peste 50.000 garanții, marea majoritate venind din IMM Invest, program care s-a încheiat la sfârșitul lunii iunie, urmând ca săptămâna viitoare să înceapă un nou program intitulat IMM Invest Plus unde dobânzile vor fi subvenționate, iar creditele sunt consistente atât pentru investiții cât și pentru capital de lucru. În ceea ce privește programele naționale, am văzut la Start-up Nation că există în continuare cerere, motiv pentru care trebuie continuat și susținut printr-o comunicare publică adecvată deoarece acest program reprezintă poarta de intrare în economie a tinerilor antreprenori. 

În incheiere, menționez că acordul de parteneriat al României este deja acceptat de Comisia Europeană, lucrurile sunt pe un făgaș bun, profesionist, iar dorința noastră ar fi să înceapă deja call-urile din această iarnă, astfel încât să nu existe o perioadă în care să nu fie prezente în economie fondurile europene, atât de necesare și de utile, motiv pentru care așteptăm o simplificare și o abordare mai pro-implementatori, urmând în perioada următoare să venim cu propuneri concrete în acest sens.”

Foto: CNIPMMR 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...