Eveniment sub egida ISMB: 100 de Ecouri peste Timp

Date:

Creaţie, documentare, educaţie patriotică se regăsesc în demersul complex organizat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), Biblioteca Națională a României și Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din Bucureşti: expoziția ,,100 de Ecouri peste Timp”, precedată de cercetarea unei diversităţi de surse pentru informare şi inspiraţie.

Expoziția, deschisă publicului la Biblioteca Națională a României, face parte din programul derulat pe tot parcursul acestui an de ISMB sub genericul ,,Sărbătorim împreună Centenarul României Mari, 1918-2018”, program în care Economistul este partener. Sunt expuse peste o sută de  lucrări de pictură, grafică, sculptură, realizate  de elevi de la Liceul de Arte  Plastice ,,Nicolae Tonitza” (clasele a X-a şi a XI-a) şi din şcoli gimnaziale, precum și de studenți de la Universitatea Națională de Arte București (anul III pictură de şevalet); curatori, profesorii Ioana Lavinia Streinu şi Eusebiu Spînu.

Prof. Diana Melnic, inspector şcolar general adjunct al ISMB, subliniază că tinerii artişti au primit în octombrie tema de studiu şi de lucru referitoare la personalităţi care au contribuit la Unire şi la victoria în Primul Război Mondial, apoi s-au documentat, şi-au realizat creaţiile, iar profesori de specialitate le-au selectat pe cele expuse acum.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Restart Energy a finalizat un proiect fotovoltaic pentru compania Dip&Gip, în valoare totală de peste 200.000 de euro

Restart Energy a finalizat construcția și instalarea unui...

ANALIZĂ XTB Radu Puiu: Coolcationing, noua tendință în turism pe fondul încălzirii globale

În lumina actualei crize climatice, oamenii își reorientează destinațiile...

ASE 4.0 – INVESTIȚII PENTRU DIGITALIZAREA UNIVERSITĂȚII 

Academia de Studii Economice din București – liderul învățământului...