Venituri de 1,5 miliarde de dolari pentru minerii eToro, pe măsură ce prețul bitcoin se menține la peste 55.000 de dolari

Minerii de Bitcoin s-au bucurat în martie de o lună record în ce privește veniturile, depășind maximul precedent din februarie, întrucât prețul celui mai mare criptoactiv din lume se menține la peste 55.000 de dolari.

Datele colectate de The Block Research arată că minerii de bitcoin au obținut venituri de peste 1,5 miliarde de dolari în această lună, cel mai mare total înregistrat până în prezent.

Deși luna nu s-a terminat încă, veniturile minerilor au depășit deja suma de 1,36 miliarde de dolari înregistrată în februarie.

Veniturile din mining sunt obținute pe fondul unei redresări accentuate a prețurilor în martie. După ce au tranzacționat până la 43.000 de dolari pe monedă, au continuat să adune peste 40% pentru a tranzacționa peste 60.000 de dolari până la jumătatea lunii martie, înainte de a se consolida. Prețul se ridică în prezent la 55.159 de dolari.

Marea majoritate a fondurilor câștigate în martie, totalizând 1,36 miliarde de dolari, au fost sub formă de subvenții pre-bloc, potrivit cercetării.

Tesla folosește bitcoin fără a-i converti în dolari

Tesla a anunțat că va accepta plata pentru mașinile sale în bitcoin și va păstra bitcoin în bilanț, în loc să convertească criptomoneda în dolari, o mișcare care ar putea crește și mai mult valorea criptoactivului.

„Bitcoin încasați de Tesla vor fi păstrați ca Bitcoin, nu vor fi convertiți în monedă oficială”, a comentat Elon Musk într-un tweet. Acest lucru înseamnă că atunci când cineva cumpără Tesla cu Bitcoin, prețul mașinii ar putea crește sau scădea în timp. Mișcarea Tesla transformă efectiv plățile unice pentru produse cu preț mare (și anume mașini) în investiții, întrucât valoarea se va schimba în timp.

Decizia Tesla, cea de-a noua cea mai mare companie din lume după capitalizarea de piață, de a deține bitcoin ca parte a funcției sale de trezorerie este o dezvoltare semnificativă pentru această clasă de active.

Cumpărătorii din afara Statelor Unite vor avea opțiunea de a utiliza Bitcoin „mai târziu în acest an”, a adăugat Musk.

_________________

Despre eToro

eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 20 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.


Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

DISTRIBUIȚI
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.