Examene de licenţă şi master cu public

Date:

Profesionalizarea prin accent pe latura practică a formării se concretizează în această perioadă la Universitatea Naţională de Artă teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” (UNATC) din Bucureşti prin stagiunea studenților de la secțiile Actorie (ciclul de licență) și Arta Actorului (ciclul de master) ale Facultăţii de Teatru. În calitate de coordonator al organizării spectacolelor de la master, Andreea Iacomiță subliniază: „Stagiunea 2017-2018 a Artei actorului master reușește să ofere atât studenților, cât și spectatorilor o varietate consistentă din punct de vedere stilistic și tematic. Varietatea este generată de abordarea unor genuri diferite, precum musical, commedia dell arte, teatru absurd, expresionism. Toate acestea sevesc atât la perfecționarea mijloacelor masteranzilor, cât și la prezentarea unor spectacole energice, dinamice și chiar experimentale.” La rândul său, drd. Cosmin Pană, coordonator al organizării spectacolelor pentru licență, apreciază că „Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale este unul dintre cei mai mari producători de spectacole din țară, numărând  peste 30 de producții pe an, cu un repertoriu foarte variat ce include musical, teatru clasic, teatru contemporan, coregrafie, teatrul absurdului, teatru realist etc. Până în acest moment, opt spectacole au avut premiera, dar până la finalul anului universitar numărul se va mări considerabil. Prima întâlnire cu publicul este un moment special în cariera oricărui artist. Este un prilej pentru a pune la încercare tot ce a învățat și pentru a se perfecționa. Vă invităm să urmăriți viitoarele generații de artiști, să-i provocați și să-i încurajați.

Programul lunii martie, în spaţiile UNATC, cu intrarea la toate spectacolele gratuită, cuprinde: „Ani de pribegie” de Aleksei Arbuzov, Sala Cinema – 11 martie, ora 20.00; „Bădăranii” de Carlo Goldoni, Sala Cinema – 13, 15, 16, 20, 22, 24, 25, 27 martie, ora 20.00; „Cântăreața cheală” de Eugen Ionesco, Platoul Ion Sava – 17 și 22 martie, ora 19.00; „Chicago” adaptare după Fred Ebb și Bob Fosse, Sala Atelier – 6, 10, 30, 31 martie, ora 19.00; „Lecția” de Eugen Ionesco, Sala Ileana Berlogea – 7, 18, 24 martie, ora 19.00; „Raptus” după o idee de Lynn Nottage, Sala Atelier – 12, 26 martie, ora 19.00.

Programul actualizat lunar: www.unatc.ro, secțiunea Calendar Spectacole de teatru; detalii: http://unatc.ro/evenimente/.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

7 avantaje ale job-urilor sezoniere

de IOANA PETREA, Managing Partner al agenției Rightfit Job-urile sezoniere...

Promelek XXI mizează pe un avans cu 25% al business-ului pe segmentul soluțiilor de energie regenerabilă

În contextul unui interes global crescut pentru soluții de...

Alfa Software: venituri cu 30,7% mai mari în 2023, profitul net crește cu 43,3% 

Alfa Software, unul dintre furnizorii de sisteme informatice de...

Studiu BCG: Procentul românilor care caută activ de lucru în străinătate scade semnificativ

Doar 8% dintre români căuta activ un loc de...