Expediție internațională de supraveghere a Dunării

Date:

Unul dintre cele mai cuprinzătoare proiecte de „monitorizare investigativă a unui curs de apă de suprafață derulat în lume” la această oră, Expediția Științifică Comună de Supraveghere a Fluviului Dunărea / Joint Danube Survey 4 – JDS4, a ajuns la noi, cu partea aferentă de responsabilitate a instituțiilor românești de profil: Ministerul Apelor și Pădurilor (MAP) și Administrația Națională Apele Române (ANAR). Acțiunea se desfășoară sub coordonarea Convenției Internaționale pentru Protecția Fluviului Dunărea (ICPDR). În termeni de specialitate, „expediția își propune să realizeze o acțiune de monitoring investigativ precum și activități de cercetare referitoare la starea ecologică și chimică a apei, sedimentelor, suspensiilor și biotei prin analiza indicatorilor biologici, chimici, fizico-chimici, hidromorfologici și microbiologici pe toată lungimea fluviului Dunărea”.
Instituțiile din țara noastră angrenate au sarcina de a preleva probele și de a pune la dispoziție echipamentele necesare expediției.

Varianta integrală a articolului este disponibilă doar pe bază de abonament

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Relaxarea regulilor privind ajutoarele de stat. Statele membre beneficiază de mai multă flexibilitate pentru a sprijini tranziția la economia cu zero emisii nete

Un articol de Sonia Voinescu, avocat senior colaborator și Gabriela Ifrim, avocat colaborator, D&B David și Baias.

Curtea de Conturi: Risc de infringement împotriva României privind gropile de gunoi din marile orașe

Curtea de Conturi a desfășurat, în perioada 10.01.2022 –...

Piața mondială IPO în T1 din 2023 a continuat să treneze

Volumele IPO la nivel global au scăzut în...