Experiență științifică valorificată prin transfer de cunoștințe în domeniul energie

Date:

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE–CA (INCDIE ICPE-CA) din Bucureşti a finalizat proiectului „Transfer de cunoștințe către mediul privat în domeniul energie având la bază experiența științifică a ICPE-CA”. Proiectul a fost cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională în baza contractului de finanţare încheiat cu Autoritatea Naţionalǎ pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare ȋn calitate de Organism Intermediar (OI), ȋn numele şi pentru Ministerul Fondurilor Europene (MFE) ȋn calitate de Autoritate de Management (AM) pentru Programul Operaţional Competitivitate (POC) ȋn cadrul Axei prioritare 1 – Cercetare, Dezvoltare Tehnologicǎ şi Inovare (CDI) ȋn sprijinul Competitivitǎţii Economice şi Dezvoltării Afacerilor, acţiunea 1.2.3. – Parteneriate pentru transfer de cunoştinţe.

După cum subliniază ICPE-CA, „conform contractului de finanţare, valoarea totală a proiectului a fost de 17.049.512 lei. Valoarea eligibilă nerambursabilă acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) a fost de 11.302.635 lei, iar valoarea eligibilă nerambursabilă acordată din bugetul naţional a fost 2.197.365 lei. 

Durata de implementare a proiectului a fost de 84 luni.

Proiectul a fost implementat în regiunile de dezvoltare Bucureşti-Ilfov, Nord Est, Sud Muntenia și regiunea Centru”; director de proiect, dr. ing. Sergiu Nicolaie.

Obiectivul general al proiectului a fost reprezentat de „creșterea gradului de transfer al competențelor CDI între Departamentul de Eficiență în Conversia și Consumul de Energie (ECCE) al INCDIE ICPE-CA și mediul privat, în domeniul energie, mediu și schimbări climatice”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Bursele JTI pentru Jurnalisti: lansarea editiei 2024-2025

Urmandu-si traditia, Bursele JTI pentru Jurnalisti lanseaza de Ziua...

FoodIntelForum AQUA Carpatica progresează, profitul avansează, veselia debordează

Cea de-a treia zi a FoodIntelForum AQUA Carpatica 2024 începe și...

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...