EY a asistat Ford Otosan în achiziţia Ford Romania SA

Date:

 

Echipa de Strategie și Tranzacții a EY România, în colaborare cu EY Turcia, a oferit Ford Otosan servicii de due diligence financiar și fiscal și asistență în structurare fiscală și contabilă. 

Ford Otosan (Ford Otomotiv Sanayi A.Ș) împreună cu Ford Otosan Netherlands B.V. au semnat la 14 martie 2022 contractul de achiziție a facilităților de producție ale Ford România SA, iar închiderea financiară a avut loc la 1 iulie 2022. 

Valoarea tranzacției este de 625 de milioane de euro, la care se adaugă o sumă de 140 de milioane de euro în 2028, condiționată de utilizarea capacității uzinei din România în perioada 2028-2034. Achiziția face parte din strategia Ford Otosan de a deveni un producător auto global și de a ajunge la o capacitate de producție de peste 900.000 de vehicule până în 2025. Ford Otosan va produce în România următoarea generație a versiunilor van și kombi ale Courier și va continua să producă Ford Puma, cel mai bine vândut autoturism Ford în 2021, la care se va adăuga o versiune complet electrică în 2024. 

Echipa românească de consultanță financiară, fiscală și contabilă care a furnizat serviciile de consultanță în numele EY a fost coordonată de Liliana Bușoiu și Alexandru Onțică, pentru asistența financiară și de Miruna Enache și Răzvan Un

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Lansarea unei noi game de PC-uri Maguay

Compania Maguay, caracterizată drept „cea mai veche companie...

Ziua Silvicultorului, marcată de Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația...

CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

MET România, 15 ani de activitate pe piața locală de energie

Compania MET România, parte a grupului elvețian MET,...