Facultatea de Drept a Universității din București, premiată la Oxford

Date:

Echipa Facultății de Drept a Universității din București a obținut prin performanța studentei María José Escobar (anul IV) cea mai înaltă distincție individuală a concursului Price Media Law Moot Court, caracterizat drept „cel mai prestigios concurs de procese simulate în domeniul drepturilor omului și al dreptului comunicării (media law) din lume”, organizat de Universitatea din Oxford (University of Oxford) în perioada 12-16 aprilie 2021. Premiul i-a fost acordat studentei de la Universitatea din București pentrucel mai bun pledant din concurs, în competiție cu aproximativ 100 de competitori.

María José Escobar: „Concursul Price Media Law Moot Court mi-a permis să aprofundez probleme complexe și de actualitate, alături de o echipă minunată. Distincția individuală pe care am obținut-o este un prilej de mare mândrie pentru mine și sper că-i va încuraja și pe alți studenți să urmeze această cale și să se înscrie la Facultatea de Drept a Universității din București. Eu am ales Dreptul pentru eram convinsă că nicio altă facultate nu îmi va conferi acel tip de structură mentală pe care o căutam și pe care, într-adevăr, Facultatea de Drept a Universității din București mi-a format-o. Până acum nu am regretat alegerea mea, oricât de greu a fost drumul”.

Echipa Facultății de Drept a UB a fost formată din Denisa-Cristina Călin, María José Escobar (studente în anul al IV-lea de studiu), Teodora Lianu, Irina Neagu, Mihai Rotaru și Gheorghe-Sabin Solomon (studenți în anul al III-lea de studiu) și coordonată de drd. Ștefan Bogrea.

Universitatea din București subliniază că premiul individual „vine să confirme parcursul remarcabil al echipei Facultății de Drept a Universității din București, care a dovedit că rezultatele obținute la etapa regională, desfășurată în perioada 2-4 decembrie 2020, au fost meritorii. În cadrul competiției organizate de Universitatea Eötvös Loránd din Budapesta, echipa Facultății de Drept a Universității din București a obținut premiul I pentru cel mai bun memoriu, premiul al II-lea pentru cel mai bun pledant, María José Escobar, și locul al II-lea în clasamentul general al concursului.

Price Media Law Moot Court Programme este organizat de programul de Comparative Media Law and Policy al Universității din Oxford, în parteneriat cu Bonavero Institute of Human Rights. Considerat unul dintre concursurile de procese simulate de Grand Slam, concursul Price Media Law Moot Court reunește anual la Universitatea din Oxford cele mai bune echipe dintre cele peste o 100 înscrise la nivel mondial”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Hotărârea Consiliului de Administrație al BNR pe probleme de politică monetară din 13 mai 2024

Consiliul de administrație al Băncii Naționale a României, întrunit...

Seniorii Războiului de business

Tot mai interesant. FoodIntelForum AQUA Carpatica progresează. Conducători de vârf din...

Deficitul bugetar și investițiile publice: o lămurire necesară

| de Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal