Festivalului Internațional George Enescu (2-24 septembrie) a lansat apelul pentru realizare de proiecte care să reprezinte „Bucureștiul Creativ” – asociere a spațiului urban cu mediul socio-economic şi cultural, sub semnul tehnologiei avansate. Apelul este adresat către instituții publice, companii, ONG-uri, artiști și persoane fizice. Creațiile așteptate sunt lucrări de artă contemporană, proiecte interactive în spațiul public, expoziții, ateliere: „De la abordările din zona de artă contemporană, la instalații destinate spațiului public, lucrări care includ un mix de sunet și imagine, integrând lumina, perspective de arhitectură sau abordări care încurajează redescoperirea orașului într-un mod creativ. De asemenea, abordări care includ și arte precum fotografia și artele plastice, precum și ateliere tematice”. Regulamentul menționează că „toate proiectele participante la selecție vor fi finanțate fie din sursele proprii ale fiecărui aplicant în parte, fie din sponsorizările atrase de aceștia pentru implementarea proiectelor propuse”.
Proiectele se depun între 22 martie 2017 şi 15 iunie 2017. Cerința generală este ca proiectele să fie inspirate din sau să aibă o legătură fie cu tema muzicală a ediției din acest an a Bucureștiului Creativ, Sonata pentru Violoncel și Pian în Fa minor, Op.26 de George Enescu, fie cu tema generală a Festivalului Enescu 2017 – punerea într-o nouă lumină a creației lui George Enescu și a muzicii clasice. Organizatorii precizează că „festivalul va pune tehnologia în serviciul muzicii clasice și al creativității, prezentând lucrări cunoscute, într-o nouă abordare; va aduce în prim-plan muzica contemporană, invitând pentru prima dată la București pe unii dintre cei mai cunoscuți compozitori ai momentului; va oferi publicului posibilitatea să se bucure de un număr record de lucrări de George Enescu (37), două dintre acestea fiind în premieră istorică în Festival și va acorda matematica la sunetul muzicii, printr-o expoziție în premieră”.
Proiectele vor fi grupate în: Grădina Festivalului (spațiile verzi din fața Ateneului Român și a Sălii Mari a Palatului); Orașul Festivalului (Piața Roma, Piața Sf. Anton, Piața Colțea, Băneasa Shopping City, Sala Radio și alte spații posibile propuse de aplicanți și de parteneri; Festivalul meu (companii/ asociații/ organizații/ furnizori de produse și servicii pot participa la Bucureștiul Creativ prin realizarea de produse și oferte speciale cu ocazia Festivalului).
Informații în detaliu: pe site-ul www.festivalenescu.ro, la secțiunea București Creativ.
Festivalul Enescu lansează apelul pentru proiecte „Bucureștiul Creativ”
Date: