Festivalul Enescu, pe scene ale lumii

Date:

Ediția din acest an a Festivalului Internațional „George Enescu” (31 august-22 septembrie) va avea reprezentări şi în afara ţării, prin concerte cu creaţii enesciene pe mai multe scene ale lumii, în aceeaşi perioadă:

– Florența, 8 septembrie și Berlin, 22 septembrie – Simfonia a III-a în Do major Op.21 George Enescu, interpretată de Orchestra și Corul Maggio Musicale Fiorentino, dirijor Fabio Luisi și de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin, dirijor Vladimir Jurowski. În aceleaşi interpretări, lucrarea va fi prezentată şi în festivalul de la București, la 17 septembrie (Orchestra și Corul Maggio Fiorentino) și 5 septembrie (Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin)

– Dresda, 8 septembrie – Enescu interpretat de violonista Sarah Chang şi Șapte cântece pe versuri de Clement Marot, Op.15 interpretate de soprana Kristine Opolais

– Liège, 2 septembrie – Suita pentru orchestră Nr.2, Op.20, dirijată de Gergely Mandaras

– Chișinău, 20 septembrie – Enescu interpretat de orchestrei Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”

– Toronto, 14 septembrie – în seria „Tribut lui George Enescu”, Toccata din Suita pentru pian Op. 10 și Impromptu concertant, cu Michael Berkovsky și Conrad Chow; 22 septembrie – „Lăutarul”, lucrare interpretată de violonistul Alexandru Tomescu, într-un program care cuprinde și Bach, Beethoven, Kriesler, Piazzolla.

Bilete pentru concertele din cadrul secțiunii Festivalul Enescu Internațional pot fi achiziţionate de pe site-urile orchestrelor și sălilor de concert respective.

Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului Internaţional „George Enescu”, subliniază: „Este o onoare să putem duce mai departe muzica și numele lui George Enescu în lume pe unele dintre cele mai importante scene mondiale. Multe dintre orchestrele internaționale au interpretat mai întâi Enescu în cadrul Festivalului, la București și, astăzi, într-un efort deopotrivă meloman și diplomatic reușim să îl readucem pe George Enescu în interpretări de top publicului din întreaga lume, așa cum merită cel mai mare compozitor român și să extindem astfel Festivalul cu o ediție Enescu internațională.“

În imagine, secvenţă de la ediţia 2017 a Festivalul Internaţional „George Enescu”, foto Cătălina Filip

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Efectele crizelor actuale se vor vedea pe termen mediu și lung

Efectele crizelor actuale se vor vedea pe termen mediu...

Cel mai lung festival neoficial, în rețeaua NEPI Rockcastle

Compania NEPI Rockcastle organizează cel mai lung festival neoficial...

Spațiu extins pentru Leroy Merlin Craiova în Electroputere Parc 

  Retailer-ul Leroy Merlin, specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit,...