Filip & Company, asistență pentru Fondul Proprietatea în vânzarea participației în Engie România

Date:

Firma de avocatură Filip & Company anunță că „a asistat Fondul Proprietatea S.A., în procesul de vânzare a participației sale minoritare deținute în Engie Romania S.A. Valoarea totală a tranzacției a fost de peste 86 de milioane de euro. Finalizarea vânzării este supusă aprobării acționarilor Fondul Proprietatea SA”.

Alexandru Bîrsan (foto), partener și coordonator al departamentului de Fuziuni și Achiziții al Filip & Company: „Această tranzacție este o nouă reușită notabilă între tranzacțiile Fondului Proprietatea de valorificare si lichidizare a portofoliului său. În același timp, Engie are oportunitatea de a își consolida deținerea din România, deci este un veritabil win-win pentru toți cei implicați. Ne bucurăm că am putut lucra din nou cu echipa de la Fondul Proprietatea într-un nou proiect de anvergură și le mulțumim pentru încrederea acordată și pentru colaborarea excelentă.”

Echipa Filip & Company care a furnizat consultanța juridică este formată din Alexandru Bîrsan (partener), Cristina Filip (partener), Andreea Bănică (senior associate), Lavinia Cazacu (associate) și Raluca Rusu (associate).

Filip & Company reamintește că avocații săi „au avut roluri importante în multe dintre tranzacţiile semnificative de fuziuni & achiziţii din România. Fie că este vorba despre privatizări, tranzacţii de private equity, venture capital sau growth capital sau alte fuziuni şi achiziţii complexe, de foarte multe ori, cel puţin una dintre părţi a primit consultanţă juridică din partea Filip & Company. Totodată, avocații Filip & Company sunt clasați pe primul loc în cele mai prestigioase directoare internaționale – Chambers and Partners și Legal 500 în practica de Fuziuni și achiziții atât la nivel de echipă cât și individual”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...