Financial Intelligence organizează webinarul 5G: ROMÂNIA DIGITALĂ

Date:

„Există oportunități enorme în fața noastră, pe care le putem adapta în beneficiul cetățenilor, comunităților, societăților noastre. Rețelele 5G și Inteligența Artificială (AI) sunt domenii de inovație necesare pentru a permite dezvoltarea societății”, consideră Marian Murguleţ, Secretar de stat pentru Tehnologia Informației la nivelul întregii Administrații Publice Centrale, CIO Guvernamental.

„Se preconizează că noua tehnologie 5G va fi îmbunătățită cu inteligența artificială pentru a da un sens datelor, pentru a gestiona și a orchestra resursele rețelei și pentru a oferi informații pentru sisteme conectate și autonome. Aceasta va face orașe întregi « inteligente » , agricultura și sănătatea vor fi posibile în registrul «smart» , va permite mașinilor autonome să se conducă singure, în timp ce vor schimba extensiv pachete imense de date.

România trebuie să urmărească și să trateze acele riscuri subliniate de Comisia Europeană în setul de instrumente pentru securitatea rețelelor 5G. Comisia a stabilit cadrul de evaluare pentru principalele amenințări, vulnerabilități și riscuri strategice la adresa rețelelor 5G, care vor sta la baza măsurilor ce vor fi adoptate la nivel național de fiecare stat membru, pentru a fi gestionate în mod corespunzător. Potrivit acestei evaluări, riscurile de securitate sunt relaționate, pe de o parte, cu inovațiile ce intervin în acest sector (în special în zona de software, aplicații și servicii bazate pe 5G), iar, pe de altă parte, cu furnizorii care construiesc și operează aceste rețele, și de care nu trebuie să fim complet dependenți”, adaugă Marian Murguleţ.

Reputați specialiști din domeniul IT vor discuta, mâine, despre 5G în cadrul webinarului 5G: ROMÂNIA DIGITALĂ, organizat de Financial Intelligence, de la ora 11:00.

Evenimentul se va desfășura ONLINE și va fi transmis LIVE pe site-ul www.financialintelligence.ro, pe pagina de Facebook Financial Intelligence, precum și pe canalul de YouTube Financial Intelligence.

Participanții vor putea transmite întrebări speakerilor prin intermediul paginii de Facebook Financial Intelligence.

TEME DE DISCUȚIE

  • Securitatea cibernetică a rețelelor 5G – de ce are o relevanță mai mare decât în ​​cazul tehnologiilor 3G și 4G?
  • Principalele domenii de risc pentru securitatea cibernetică a rețelelor 5G (tehnologice, educaționale etc.)?
  • Atacuri cibernetice – caracteristici și tendințe.
  • Standarde și soluții pentru a asigura securitatea 5G.
  • Abordarea globală, europeană și națională a problemei securității cibernetice 5G.

SPEAKERI INVITAȚI

11:00 Deschidere eveniment

  • Dragoș PREDA, Secretar de stat pentru Comunicații, Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor (confirmat)
  • Marian MURGULEȚ,Secretar de stat pentru Tehnologia Informației la nivelul întregii Administrații Publice Centrale, CIO Guvernamental (confirmat)
  • Cristin POPA, Director Executiv Monitorizare și Control, ANCOM (confirmat)
  • Sergiu ZAHARIA, Chief Security Officer Huawei (confirmat)
  • Yugo NEUMORNI, Președinte CIO Council (confirmat)
  • Alexandru DRAGNE, Associate DRAGNE & ASOCIAȚII (confirmat)
  • Varujan PAMBUCCIAN, Membru al Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor, Camera Deputaților (tbc)
  • Reprezentant ANSSI

12:15 Q&A

Le mulțumim partenerilor evenimentului pentru că ne sunt alături: Integrated Corporate Security Services (ICSS), Agerpres, România Durabilă, Economistul, Club Economic, The Diplomat, New Money, BiziLive TV, Boof Media.        

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate