Finanţare pentru programe antidrog

Date:

Agenția Națională Antidrog (ANA) anunţă acordarea de finanţări nerambursabile din bugetul propriu, prin Programul de Interes Național (PIN) în domeniul prevenirii și asistenței medicale, psihologice și sociale a consumatorilor de droguri pentru perioada 2015-2018, a cărui perioadă de implementare a fost prorogată prin HG nr. 292/2018. Finanţările vor fi pentru „susținerea proiectelor de educație nonformală și a programelor de petrecere a timpului liber adresate populației școlare, precum și pentru dezvoltarea serviciilor mobile de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri. În conformitate cu alocările bugetare pentru anul 2020, în cuantum de 500.000 lei, fondurile financiare nerambursabile vor fi acordate, după cum urmează: pentru educație nonformală și programe de petrecere a timpului liber adresate populației școlare, ca alternativă la consumul de droguri, în valoare de 200.000 de lei; pentru dezvoltarea serviciilor mobile de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri, în valoare de 300.000 de lei”.

ANA informează că anunţurile de participare pentru selecția proiectelor vor fi publicate în Monitorul Oficial al României şi pe site-ul ANA www.ana.gov.ro, secţiunea „Programe şi strategii proprii”, subsecţiunea „Programul de interes naţional”.

Sub aspect economico-social, ANA subliniază că „programul de interes naţional de prevenire şi asistență medicală, psihologică și socială a consumatorilor de droguri reprezintă un mecanism de finanțare, din bugetul public, care vine în întâmpinarea reprezentanților societății civile, pentru a răspunde nevoilor comunității în ceea ce privește reducerea cererii de droguri”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...