Institutul Francez din România și Ambasada Franței la București lansează un concurs de proiecte concepute de tineri și destinate tinerilor. Pot să participe organizații de tineret din România, ONG-uri, asociații, fundații și federații înregistrate în România, conduse de tineri și în interesul tinerilor, precum și asociații franceze consacrate prin legea 1901 care colaborează cu ONG-uri românești. Proiectele, concepute pentru o durată de implementare de maximum un an, trebuie să se încadreze într-una din temele: educație despre democrație și gândire critică, construcție europeană, dezvoltarea unei conștiințe ecologice, dialog între generații, artă și implicare politică. Se va acorda prioritate proiectelor care iau în considerare preocupările pentru egalitatea de gen.

Concursul are două părți: inițiative civice și organizarea unui hackaton civic, urmând ca un candidat să aleagă doar una dintre ele.

Înscrierile se fac până la data de 25 februarie 2020 (inclusiv), prin formularul de candidatură disponibil la: https://ro.ambafrance.org/Concurs-de-proiecte-2020-Sprijin-pentru-ini%C8%9Biativele-civice-ale-tinerilor

Juriul este format din: Florin Stoican – președintele asociației Kogayon, Rareș Voicu – vicepreședinte al Consiliului Național al Elevilor, Elena Calistru – președinta și cofondatoarea Asociației Funky Citizens.

Inițiativele civice selecționate vor primi o finanțare din partea Institutului Francez din România și a Ambasadei Franței, cu o valoare cuprinsă între 2.000 și 5.000 euro, în funcție de necesități.

În context, este de subliniat că pe 26 februarie, la București, se desfășoară forumul „Tineri în secolul XXI”, în cadrul căruia Emmanuel Demarcy-Mota, directorul Teatrului de la Ville de Paris va prezenta platforma 18-XXI, care „creează un spațiu de dialog deschis și de dezbatere cu privire la valorile actorilor culturali din București și din Europa. Forumul va pune în valoare proiecte creative care construiesc punți între generații, domenii, teritorii și culturi”.

DISTRIBUIȚI