Finanţare pentru Sezonul România-Franţa 2019

Date:

Sezonul România-Franța 2019, rezultat al unei voințe politice comune la cel mai înalt nivel de stat, se va derula în contextul exercitării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019. Totodată, va fi coincident cu marcarea Centenarului României moderne (1 Decembrie 1918) și a sfârșitului Primului Război Mondial.
Convenția tehnică pentru organizarea și finanțarea Sezonului România-Franța 2019 a fost semnată de ministrul culturii și identității naționale Ionuț Vulpescu și de președintele executiv al Institutului Francez din Bucureşti, Bruno Foucher (Foto MCIN). Ceremonia s-a desfășurat în Sala Tronului a Muzeului Național de Artă al României.
Sezonul România-Franța 2019 are ca obiectiv de ansamblu “înnoirea imaginii și percepției pe care cele două popoare o au unul despre celălalt, întărirea legăturilor economice, culturale și sociale care ne unesc din punct de vedere istoric, atestarea dinamismului și imaginației artiștilor și companiilor din cele două țări și reafirmarea atașamentului pentru o Europă a păcii, a ideilor și a cooperării”. Tematicile Sezonului vor fi: „Două țări cu culturi plurivalente”; „Un secol de schimburi, de comuniune și de identitate”; „Perioade ritmice de transformări în oglindă”; „Orașele de mâine și noi teritorii rurale”. Pe baza acestor teme, vor fi dezvoltate subiecte structurate în trei capitole: “Occident-Orient: pe urmele istoriei noastre și a francofoniei comune”; “Mutații/Mutation(S): o cale spre o nouă ecologie a ideilor și a vieții pentru Europa”; “Sezonul 2.0: între virtual și real, inovația în serviciul intimității redescoperite”. După cum subliniază organizatorii, “vor fi avute în vedere toate domeniile de cooperare, cu accent pe domeniul cultural, educațional și universitar, științific, ecologic, economic, digital, sportiv, gastronomic și turistic”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

B.D.G. Import își extinde portofoliul prin parteneriatul cu William Grant & Sons

B.D.G. Import, singura companie cu acționariat 100% românesc din...

Peste 220 de daune avizate ca urmare a furtunilor

Furtunile de la începutul acestei luni au dus la...

RetuRO le oferă sprijin operatorilor HoReCa în implementarea Sistemului Garanție-Returnare

În calitate de administrator al Sistemului Garanție-Returnare, unul dintre...