Fonduri europene pentru Transilvania START UP

Date:

 

Cele mai bune 46 de idei de afaceri din Regiunea Nord-Vest – județele Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj – înscrise în programul Transilvania START UP (foto) vor beneficia de câte 30 de mii de euro, bani de la Uniunea Europeană. Adresarea este către persoane care au împlinit 18 ani, au absolvit liceul și au statut de angajat, angajat pe cont propriu, șomer sau persoană inactivă. O condiție de finanțare este perspectiva pe termen lung a afacerii, susţinută prin obligaţia de a crea două locuri de muncă și de a menține investițiile pe o perioadă de cel puțin 36 de luni.

Programul începe cu un curs de antreprenoriat pentru care se fac înscrieri la https://transilvaniastartup.ro/povestea-ta-2/povestea-ta/. Cursul se desfășoară în 6-8 iulie și 13-15 iulie. Se vor alcătui 15 grupe a câte 25-28 de persoane (5 grupe în Cluj, în celelalte județe din nord-vest, câte două grupe). Participanţii vor învăța, pe parcursul a 40 de ore, cum să își facă un plan de afaceri. Sorana Olaru Zăinescu, coordonator informare Transilvania START UP, subliniază că „la finalul cursurilor, cele mai bune 60 de planuri de afaceri vor fi evaluate de un grup de experți, care vor selecta 46 dintre ele. Acestea vor fi ideile care vor fi finanțate cu fonduri europene nerambursabile în valoare de 146.800 de lei. Banii vor fi disponibili începând cu luna ianuarie 2019”.

Ulterior, tinerii antrepenori vor fi sprijiniţi de experții timp de 18 luni ca să își înființeze firmele şi să obțină venituri. La finalul primului an de funcţionare, firmele ar trebui să aibă venituri de 30% din prima tranșă a fondurilor europene oferite la începutul afacerii.

Toate detaliile despre condițiile de participare și de eligibilitate sunt disponibile la adresa https://transilvaniastartup.ro/povestea-ta-2/conditii-de-inscriere/ și pe pagina de facebook https://www.facebook.com/STARTUP.Transilvania/

Proiectul „Transilvania START UP – dezvoltare antreprenorială, consiliere, mentorat” este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Proiectul este implementat în Regiunea de Nord Vest de Relians Corp S.R.L. în parteneriat cu Asociația Centrul Startup Transilvania, Universitatea „Babeș-Bolyai” și Asociația Centrul Regional Formatest.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

NN a plătit aproape 1 miliard de lei clienților de asigurări și pensii private din România în 2023

NN a plătit clienților de asigurări și participanților la...

Biofarm înregistrează un profit net de 77 milioane lei în anul 2023, în creștere cu 9% față de 2022

Biofarm, (simbol bursier BIO), unul dintre cei mai importanți...

REPACO Capital lansează construcția Crevedia Retail Park, o investiție de peste 15 milioane de euro

 Dezvoltatorul REPACO Capital a demarat construcția unui nou strip...

O nouă dimensiune a aplicațiilor IA la bordul autovehiculului

Grupul Bosch prezintă o analiză asupra demersurilor proprii de...