Forum de afaceri România-Thailanda

Date:

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat Forumul de Afaceri România-Regatul Thailandei. Evenimentul s-a desfăşurat în marja misiunii economice inițiate de Asociația Producătorilor și Exportatorilor Thailandezi (TEMA), a avut loc în Aula Carol I a Palatului CCIB Business Center, şi a beneficiat de sprijinul firmei BIS-NIS SRL. De asemenea, s-a desfăşurat Festivalul Fructelor Thailandeze.

Forumul a avut ca obiectiv „stabilirea de contacte între repezentanţii mediului de afaceri român şi membrii misiunii economice din Regatul Thailandei, care activează în domeniile: sănătate și produse de îngrijire a pielii (inclusiv uleiuri din plante), industrie ușoară (marochinărie din piele de crocodil, tricouri), produse de uz casnic, fructe thailandeze (uscate, procesate), pește uscat, orez, orhidee”.

Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele CCIB şi Preecha Treesuwan, președintele onorific al TEMA, au semnat un Acord de Cooperare, „în baza căruia, în perioada următoare, CCIB și TEMA vor derula un program comun de evenimente dedicate unei mai bune cunoașteri a celor două comunități de afaceri, precum și promovării schimburilor comerciale și cooperării economice bilaterale”. Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a apreciat că „semnarea Acordului are loc în contextul în care și în anii următori Camera bucureșteană va acorda o atenție deosebită dezvoltării relațiilor de cooperare economică cu țările din Asia de Sud și de Est, inclusiv cu Thailanda. Totodată, președintele CCIB a apreciat că prevederea din Acord privind înființarea unui Consiliu de afaceri româno-thailandez, structură privată ce și-a dovedit viabilitatea pe alte spații (de exemplu, Egipt), poate completa în mod fericit eforturile de impulsionare a dezvoltării schimburilor comerciale, turistice, academice, în general a cooperării economice bilaterale depuse de CCIB și TEMA”.

Ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Regatului Thailandei în România, Sarayoot Kalayanamit, a exprimat „aprecierea pentru modul în care a fost organizat evenimentul și speranța că acest forum și evenimentele organizate în baza Acordului vor contribui la identificarea unor proiecte de afaceri și la dezvoltarea acestora, cu beneficii pentru companiile din ambele țări”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...