Forum de afaceri româno-coreean

Date:

La Palatul Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIMB), a avut loc Forumul de afaceri România-Republica Coreea (foto CCIB), organizat de CCIB în marja primei expoziții industriale Coreea-România, care se defășoară pe platforma din fața Sălii Polivalente în perioada 3-5 septembrie, în organizarea Korea-Romania Exchange Association, Uniunii Oamenilor de Afaceri Coreeni în România, Administrației Provinciei Gyeongsanbuk-Do, EU&OSUNG S.R.L., coorganizatori din partea română fiind Primăria Sectorului 4 București și Camera bucureșteană.

La forum au participat reprezentanți a 34 firme coreene din industria farmaceutică, industria produselor cosmetice, domeniul echipamentelor medicale, produselor și suplimentelor alimentare, industria ușoară, industria chimică, industria energetică, construcții și materiale de construcții, echipamente pentru agricultură, purificarea apei și aerului.

În sesiunea plenară, evenimentul a fost onorat de prezența E.S. Kim Yong Ho – ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Coreea în România, Gabrielei Mihaela Voicilă –  secretar de stat în Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, co-președinte al Consiliului de Export al României, viceguvernatorului Provinciei Gyeongsanbuk-do – Jun Woo-Hyun, președintelui Korea-Romania Exchange Association –  Jeon Dong Pil, președintelui executiv al Asociației Naționale a Exportatorilor și Importatorilor din România, co-președinte al Consiliului de Export al României – dr. Mihai Ionescu, directorului general Kotra Romania (Korea Trade Investment Promotion Agency) –  

Jinhak Hur, consilierului în Direcția Asia Pacific (Ministerul Afacerilor Externe) – Bogdan Aldea. Secretarul de stat în MMACA a făcut o prezentare a mediului de afaceri din țara noastră şi a evidenţiat sprijinul acordat de minister pentru internaționalizarea afacerilor companiilor românești în perspectiva dezvoltării schimburilor comerciale bilaterale. În opinia E.S. Kim Yong Ho, industria de tehnologie a informației, industria auto, domeniul agricol oferă oportunități reale de colaborare companiilor din cele două țări. În context, directorul general al Kotra Romania a subliniat că echipa sa sprijină proiectele de cooperare bilaterală și a exprimat speranța că prima ediție a Expoziției Industriale Republica Coreea România și Forumul organizat de CCIB vor contribui la dezvoltarea schimburilor comerciale bilaterale. În ceea ce privește oportunitățile oferite de Republica Coreea, președintele ANEIR consideră că firmele românești ar trebui să abordeze următoarele segmente de piață: produse agricole bio, articole din lemn, inclusiv mobilă, produsele textile de bună calitate, IT. În ansamblu, a fost evidenţiat faptul că în prima jumătate a anului 2019, valoarea schimburilor comerciale bilaterale a crescut cu 6,7% față de perioada similară din 2018, atingând 376,1 mil. USD, pe fondul evoluției pozitive a exportului românesc (141 mil. USD, +41,2%). În aceeași perioadă, importul din această țară a ajuns la 235,1 mil.USD.

Preşedintele CCIB, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu şi președintele Korea-Romania Exchange Association, Jeon Dong Pil, au semnat un memorandum, reprezentând un acord cadru de colaborare, în baza căruia, în perioada următoare, cele două organizații vor derula un program comun de evenimente dedicate unei mai bune cunoașteri a comunităților de afaceri din România și Republica Coreea, precum și promovării schimburilor comerciale și cooperării economice bilaterale.

Sesiunea oficială a fost urmată de întâlniri bilaterale, la care au participat circa 80 de oameni de afaceri români și coreeeni interesați de import, export, inițierea unor proiecte de cooperare, atragerea de investiții sud-coreene în România.

Dialogul continuă în aceste zile la standurile firmelor coreene din expoziţia de pe platoul Sălii Polivalente din Bucureşti.

Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a anunţat că evenimentele bilaterale de la Bucureşti vor fi urmate, „în luna noiembrie a.c., de organizarea unei Zile a Oportunităților de Afaceri (ZOA) dedicată Republicii Coreea și de o misiune economică în această țară, în primul trimestru al anului 2020”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...