Franck Quertier, IPSO: „Irigațiile ar trebui să fie sfinte în România”

Date:

IPSO agriculture, liderul pe piața românească de utilaje agricole, are o divizie de irigații în plină expansiune care, în ultimii doi ani, a câștigat serios teren fiind axată pe oferirea de soluții personalizate, pentru a atinge producția dorită de către client. Directorul pentru dezvoltări politici agricole, francezul Franck Quertier, a oferit un interviu revistei FoodBiz.ro în care a vorbit despre înființarea diviziei de irigații IPSO și de importanța irigațiilor în România.

„Am început serios după 2019, după studii făcute de noi, o analiză de piață pentru a vedea dacă este o activitate pe care IPSO să o poată susține și să fie făcută bine. Totul a plecat de la această analiză și din ianuarie 2020 am început cu un departament dedicat 100% irigațiilor cu o echipă și parteneri. Putem afirma că a fost un succes, deoarece am ajuns la un parc de echipamente de irigații în România care s-a triplat, acum, acoperind aproximativ 10 000 de hectare irigate” a declarat directorul IPSO Franck Quertier pentru FoodBiz.

Managerul IPSO a vorbit și despre cât de important ar trebui să fie sectorului de irigații în România. În opinia lui, ar fi necesar ca accentul să fie pus pe valoarea adăugată, iar subvențiile să fie acordate în funcție de eficiența din proiect.

„Irigațiile ar trebui să fie sfinte, ar trebui să fie făcute cu parametri, criterii și reguli, acesta este un domeniu încă necunoscut în România. (….) Ne uităm ce suprafață irigăm, dar cea mai importantă întrebare: ce producție vom câștiga? nu prea se află în caietele de sarcini. Avem nevoie de smart irigații, avem nevoie să aducem niște tehnologii care, cu cât mai puțină apă, să avem o cât mai mare producție” a afirmat directorul IPSO.

În ceea ce privește prețul echipamentelor de irigații, Franck Quertier a mărturisit că a tot crescut în ultimii ani, iar din cauza pandemiei unele piese au fost greu de găsit. A crescut cererea, dar și prețurile, iar scumpirile la gaze și la electricitate au avut un impact major asupra producției, ceea ce a dus la alte scumpiri de prețuri la sistemele de irigații.

Ca și cum toate acestea nu ar fi împins prețurile în sus destul de mult, războiul din Ucraina a contribuit la instabilitatea economică în piață, însă, pentru fermierii români a existat un beneficiu: echipamentele destinate Ucrainei au fost redirecționate în România, oferindu-le celor de la IPSO Irigații posibilitatea să răspundă rapid cererilor de echipamente pentru care există liste de așteptare de 4-5 luni.

Editor: Irina Bogdan

Articol preluat de pe FoodBiz.ro

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...