Fundamentare financiară pentru organizarea Festivalului Internaţional George Enescu

Date:

Pentru următoarele trei cicluri ale derulării în alternanță anuală, Festivalul Internațional „George Enescu” (ediția următoare, 27 august-24 septembrie 2023) și Concursul Internațional „George Enescu” (2022) beneficiază de conducerea asigurată de dirijorul Cristian Măcelaru în calitate director artistic. Latura organizatorică este asigurată, ca și până acum, de Artexim, director interimar, Cristina Uruc.

În contextul prezentării noii conduceri și a unor repere din programul evenimentelor, consilierul prezidenţial Sergiu Nistor a înmânat organizatorilor diploma de Înalt Patronaj al Preşedintelui României oferit festivalului și concursului George Enescu.

Ministrul culturii, Lucian Romaşcanu, a oferit informații de ordin economic și logistic privind cadrul organizării și desfășurării. În esență, este vorba despre  amendarea Ordonanţei guvernului nr. 51/1998, pentru finanţarea proiectelor culturale, în sensul introducerii finanțării multianuale și a posibilității declarării prin ordin al ministrului a unor proiecte culturale ca fiind proiecte strategice, în această calitate putând să primească finanţare separate în cazul unei imposibilități de susținere din bugetul ministerial inițial.

Sub aspectul infrastructurii, în condițiile persistenței problemei referitoare la (in)existența unei săli de concerte adecvate unui astfel de eveniment, ministrul a subliniat desfășurarea unor demersuri pentru preluarea, din nou, a Sălii Palatului de la RAAPPS. Eșalonat, se va face întâi o intervenție pentru ameliorarea condițiilor de acustică la ediția 2023 a festivalului și, ulterior, va fi obţinută o finanţare de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru definitivarea proiectului. Situația terenului pentru construirea unei săli de concerte rămâne incertă, cu trimiteri și conexiuni la nivelul municipalității bucureștene. 

Foto: Alex. Damian

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...