Sprijinirea a peste 100 de profesori și 10.000 de copii este obiectivul Fundației Globalworth, generatoare de proiecte pentru „oameni, locuri și tehnologie”, creată de grupul Globalworth, liderul pieței de clădiri de birouri din România și Polonia, prin susținerea organizației Narada în crearea primei platforme online de centralizare în timp real a nevoilor profesorilor și elevilor din România provocare de expansiunea digitalizării educației în contextul pandemiei; pe scurt, o platformă de crowdfunding. Susținerea constă în donarea a 30.000 de euro.

Profesorii pot solicita sprijin pentru nevoi și probleme precum: acces la calculatoare, internet, cataloage electronice, software de securitate online, dotarea sălilor din clasă cu echipamente IT, cursuri de formare, tehnologie pentru disciplinele STEM. Fundația Globalworth a pus la dispoziția organizației Narada un hub pentru recondiționarea, alocarea și livrarea echipamentelor către școli și profesori.

Andra Munteanu, cofondator al organizației Narada, accentuează că „unul dintre beneficiile pe care le vor avea profesorii pe platforma de crowdfunding va fi faptul că în momentul în care comunitatea locală dă primele rezultate că validează cauza unui anume profesor prin contribuții financiare, noi căutăm să preluăm din efortul de fundraising. Așadar, strângem echipamente de la donatorii noștri, le recondiționăm și le livrăm profesorilor. Partea de recondiționare, alocare și livrare a device-urilor către comunități este realizată de comunitatea de voluntari Narada în spațiul oferit de Fundația Globalworth”.

Narada se definește ca „o comunitate formată din antreprenori, lideri, oameni de acțiune al cărei scop este acela de a oferi soluții eficiente și rapide de modernizare a educației. Narada e o organizație născută sub umbrela Romanian Business Leaders Foundation (rbls.ro) cu scopul de a accelera inovația în educație.Narada conectează proiectele profesorilor din sistemul public cu mediul de business și viceversa. Cu alte cuvinte, #1 încurajează și ajută profesorii să creeze proiecte care inovează în sălile de clasă și rezolvă problemele elevilor, #2 aduce în atenția mediului de business și a comunităților proiectele profesorilor și face tot posibilul ca acestea să fie finanțate. #3supervizează implementarea soluțiilor, măsoară rezultatele și multiplică proiectele care au funcționat”.

Georgiana Iliescu

În calitate de director executiv al Fundației Globalworth, Georgiana Iliescu (foto) apreciază că „tehnologia este unul dintre pilonii principali pe care a fost construită Fundația Globalworth, așa că ne-am dorit ca acest pilon să fie utilizat în zonele de maximă nevoie. Educația este pilonul societății, prin urmare, ne-am orientat atenția spre a găsi o soluție rapidă de integrare a tehnologiei în scopuri educaționale. Alături de partenerul nostru, Narada, am gândit acest plan de acțiune pentru a sprijini dezvoltarea competențelor în educația digitală. Pandemia este încă aici și efectele ei vor rămâne o perioadă îndelungată printre noi, așadar ne bazăm pe solidaritatea comunităților pentru că noi, toți, avem aceeași miză: să mai facem câțiva pași spre viitorul tehnologizat pe care îl visăm în sistemul educației din România”.

DISTRIBUIȚI