Green Deal, pe agenda de lucru a României

Date:

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor informează că la Bruxelles s-a desfăşurat conferința publică la nivel înalt privind implementarea Pactului Ecologic European (Green Deal) și a Legii privind clima la nivel european, din perspectiva implementrii la nivelul Uniunii Europene: „Oameni politici, reprezentanți ai ONG-urilor, ai companiilor și societății civile au discutat aspecte legate de beneficiile tranziției către o economie verde și emisii nete zero în 2050, precum și modalitatea de a atinge acest obiectiv ambițios”. România a fost reprezentată de o delegație condusă de secretarul de stat Iulian Octavian Stana (foto) din Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, care a subliniat: „Pactul Ecologic European și Legea europenă a climei vor face parte din agenda de lucru a României pentru anii ce vor urma. Pentru Romania, îndeplinirea noilor ținte ale Uniunii Europene, stabilite prin Pactul Ecologic European, implică schimbări majore ce vizează următoarele domenii: mediu, schimbări climatice, energie, industrie, transport, agricultură, digitalizare și sectorul financiar. România sustine obiectivul UE de a atinge neutralitatea din punct de vedere climatic până în 2050, dar, în același timp, trebuie sa acordam atenție deosebita costurilor sociale si economice asociate acestei tranziții”.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor accentuează că „a inițiat și va continua discuțiile cu celelalte entități publice, operatori economici și societatea civilă, pentru abordarea cea mai potrivită a implementării Pactului Ecologic European în România”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Analiză Storia – orașele și cartierele în care românii găsesc cu ușurință locuri de parcare

Alexandria, Râmnicu Vâlcea și Drobeta-Turnu Severin sunt orașele din...

BCR Leasing oferă clienților microîntreprinderi și PFA acces 100% digital la contractele active de finanțare, direct în ecosistemul George

Banca Comercială Română (BCR) extinde funcționalitățile din platforma digitală...

Prețul aurului, aproape de recordurile istorice: 2.400 de dolari/uncie 

Prețul aurului a crescut de la 1.991 de dolari...