Greenvolt Group intră pe piața energiei regenerabile din România

Date:

Greenvolt Group, recunoscut ca „unul dintre principalii operatori internaționali de pe piața energiei regenerabile cu tehnologii multiple”, anunță „intrarea pe piața din România prin accesarea segmentului de Generare Distribuită.

Decizia de a intra în România, a zecea țară din planul de expansiune al Grupului (Portugalia, Spania, Italia, Grecia, Franța, Polonia, Irlanda, Marea Britanie, Germania) la nivel european pe acest segment, vine ca urmare a conștientizării rolului fundamental pe care soluțiile de generare distribuită (o resursă care permite generarea de energie în apropierea locului de consum) îl vor juca în tranziția energetică a României. Generarea distribuită a fost unul din segmentele strategice ale Greenvolt Group, încă de la înființare. Contextul geopolitic actual face ca întreaga industrie să își canalizeze eforturile pentru a identifica cele mai bune soluții în ceea ce privește reducere a costului si a volatilității energiei electrice, iar acest lucru va căpăta din ce în ce mai multă importanță în viitor”.

Joao Manso Neto, CEO Greenvolt Group: „Lansarea Greenvolt Next România reprezintă un pas firesc în dezvoltarea platformei paneuropene de autoconsum a Grupului. Bazându-ne pe experiența pe care Greenvolt o are deja în domeniul eolian și solar în România, identificăm un potențial important în ceea ce privește dezvoltarea sectorului de soluții de energie regenerabilă în această țară, iar obiectivele ambițioase de implementare ne fac să credem că România poate fi în fruntea revoluției energiei descentralizate.” 

Filipe Dias, Country Manager al Greenvolt Next România: „Pentru a răspunde cereriilor tot mai mari venite din partea companiilor românești în ceea ce privește producția și consumul propriu de energie electrică, am ales să ne concentrăm pe dezvoltarea de centrale fotovoltaice prin tehnologia Power Purchase Agreement. Astfel, asigurăm o aprovizionare pe termen lung cu energie electrică din surse regenerabile în condiții economice avantajoase și fără investiții și preocupări legate de administrarea, asigurarea și întreținerea panourilor solare, la un cost independent de piața energiei, prin minimizarea riscurilor legate de scumpirea energiei.”

Greenvolt Next România subliniază că „propune un nou mod de generare și consum de energie electrică prin utilizarea panourilor solare contribuind, în același timp, la tranziția energetică prin maximizarea eficienței energetice și grija față de mediul înconjurător. Compania este specializată în proiectarea, construcția, managementul și întreținerea de soluții personalizate pentru sisteme fotovoltaice (acoperișuri, sol, copertine), intervenții de eficiență energetică, stocarea energiei solare și mobilitate electrică.

Compania aduce pe piață un model inovator, care va oferi numeroase beneficii utilizatorului final. Prin modelul Power Purchase Agreement (PPA), Greenvolt Next permite companiilor să faciliteze instalarea de panouri fotovoltaice fără a fi necesară o investiție inițială și, în același timp, asigură producția de energie regenerabilă la un cost scăzut și previzibil pentru parteneri.

În următorii trei ani, compania s-a angajat să instaleze 110MW de energie regenerabilă doar pe segmentul de generare distribuită, ceea ce reprezintă o investiție totală de 27 de milioane de euro. În plus, compania își propune să creeze 100 de locuri de muncă, prin acest model inovator”.

Grupul Greenvolt reamintește că „a intrat în țară în 2021 prin Greenvolt Power, companie axată pe proiecte eoliene, solare și de stocare a energiei la scară largă. Cu un portofoliu care include 302MW și 75MW în domeniul eolian și, respectiv, solar, și o dezvoltare activă a tehnologiilor bazate pe baterii la nivel global, Greenvolt Power este unul dintre principalii jucători de pe piața europeană, după ce a câștigat licitația de capacitate din Polonia, fiindu-i atribuită o capacitate de 1,2GW pentru șase proiecte de sisteme de stocare a energiei în baterii (BESS)”.

Greenvolt Group este definit ca „unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul energiei regenerabile prin intermediul mai multor tehnologii. Pe lângă producția de energie din reziduuri forestiere de biomasă durabilă și deșeuri de lemn urbane în Portugalia și în Regatul Unit cu Greenvolt Biomass, prin intermediul Greenvolt Power acționează ca dezvoltator de proiecte eoliene, solare fotovoltaice și de stocare a energiei la scară utilitară, operând pe multe piețe din Europa, America de Nord și, mai recent, în Asia, cu un portofoliu global de 8,4 GW. În 2023, segmentul a ajuns la o capacitate instalată de 91,5 MWp și a acumulat un portofoliu de 216,3 MWp până la sfârșitul anului, cu 66,7 MWp asigurați pentru instalații prin acorduri de achiziție de energie (PPA), demonstrând dedicarea companiei pentru finanțarea inovatoare în domeniul generării distribuite”.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

PORR România – partener principal în cadrul EBcon 2024, prima conferința internațională de Employer Branding din România  

EBcon, prima conferinţă internaţională de Employer Branding din România,...

SeedBlink devine o platformă all-in-one pentru investiții și equity management, transformând deținerea de acțiuni în sectorul tehnologic european

SeedBlink, companie specializată în investiții în domeniul tehnologic european,...

Clifford Chance Badea a asistat Premier Energy la listarea pe Bursa de Valori București, o tranzacție de aproape 700 milioane lei 

O echipă multijurisdicțională de avocați Clifford Chance din București,...