Groupama Asset Management, cel mai nou membru al Asociației Administratorilor de Fonduri din România 

Date:

Groupama Asset Management, administrator la nivel international al unor active de 97 de miliarde de euro, a devenit membru al Asociației Administratorilor de Fonduri din România: în cadrul adunării generale extraordinare din octombrie, membrii AAF au aprobat în unanimitate ca Groupama Asset Management, prin Sucursala București, să devină al douăzecișinouălea membru cu drepturi depline al asociației. Sucursala București a Groupama Asset Management a devenit operațională în prima jumătate a acestui an, fiind a treia sucursală deschisă la nivel internațional de companie, după Italia și Spania.

Horia Gustă, președintele Asociației Administratorilor de Fonduri din România: „Decizia Groupama Asset Management de a se alătura membrilor Asociației Administratorilor de Fonduri din România reprezintă un nou vot de încredere pe care îl primește asociația noastră. Misiunea asociației este să promoveze un înalt nivel de transparență, cunoaștere și încredere în ceea ce privește conceptul de investiție în organisme de plasament colectiv dar și să contribuie la formarea și dezvoltarea cadrului legislativ pentru dezvoltarea industriei și protecția investitorilor. Decizia Groupama AM ne onorează și confirmă încă o dată că obiectivele AAF pe termen mediu și lung sunt în linie cu obiectivele membrilor noștri, companii românești și internaționale.”  

Andreea Decuseară, Portfolio Manager Groupama Asset Management: „Cu o viziune europeană globală, o vastă experiență în funcționarea piețelor financiare globale și expertiză avansată în sustenabilitate, Groupama Asset Management a decis să devină membru activ al Asociației Administratorilor de Fonduri, contribuind astfel la dezvoltarea acestei industrii în România. De astăzi suntem pregătiți să abordăm viitorul împreună!”

Membri noi în Consiliul Director AAF

AAF anunță că „adunarea generală extraordinară a Asociației Administratorilor de Fonduri a votat de asemenea și numirea lui Dan Dascăl, CEO BT Asset Management ca membru în Consiliul Director al AAF. 

Dan Dascăl preia poziția de membru în board-ul AAF rămas vacant din luna august, după numirea lui Aurel Bernat în funcția de director executiv investiții financiare și relații cu investitorii în cadrul Băncii Transilvania. 

Astfel, începând de luna aceasta, Asociația Administratorilor de Fonduri din România este condusă de un board format din: Horia Gustă, președinte, Cristian Vasile Pascu, vicepreședinte și membrii: Adrian Negru, CEO Raiffeisen Asset Management, Călin Meteș, CFA, Deputy CEO Investments/Deputy Portfolio Manager România Franklin Templeton, Dan Dascăl, CEO BT Asset Management, Dan Popovici, CEO OTP Asset Management, Mihai Purcărea, CEO BRD Asset Management. 

Mandatul actualului Consiliu Director al Asociației Administratorilor de Fonduri din România este valabil până în luna mai a anului 2025”. 

„În ultimele 12 luni, avem un plus de aproape 80.000 de participanți iar acest lucru se datorează eforturilor pe care le fac administratorii, care promovează constant ideea de fond de investiții și atrag investitori cu produsele lor. Activele din fondurile deschise de investiții au rămas aproximativ la același nivel ca anul trecut și de asemenea, avem trei fonduri de investiții în plus (am ajuns astfel la 94) și încă trei fonduri alternative. Suntem bucuroși că legislația privind impozitarea la sursă nu a suferit modificări iar această stabilitate fiscală a contribuit semnificativ la creșterea numărului de investitori în acest an”, a declarat recent Horia Gustă, președintele AAF, referindu-se la potențialul industriei de asset management din România.

Groupama Asset Management este o filială a Groupama Group (al optulea asigurător generalist din Franța ca mărime), care s-a impus „ca unul dintre cei mai importanți jucători de gestionare a activelor din Franța timp de 30 de ani. La 30 iunie 2023, Groupama AM gestiona active în valoare de 96,9 miliarde EUR, incluzând 24,4 miliarde euro clienți externi, cum ar fi fonduri de pensii din Franța, Italia, rețele de distribuție din Spania, fonduri de pensii din Peru, Chile și alte țări, prin mandate sau fonduri deschise”. Groupama Asset Management subliniază: „Scopul nostru este de a obține o creștere semnificativă prin atragerea mai multor clienți externi, crescând în același timp volumul activelor gestionate în numele Groupama. În luna mai 2023, am deschis o sucursală în România, a treia noastră locație după Italia și Spania. Principala activitate în România este gestionarea unui mandat dedicat unei companii de asigurări pe piața locală. Gestionarea mandatelor este o activitate semnificativă în industria de administrare a activelor din Europa.”
Asociația Administratorilor de Fonduri (A.A.F.) este „organizația profesională independentă neguvernamentală a operatorilor din industria Organismelor de plasament Colectiv (O.P.C) din România care reunește 24 de societati de administrare a investitiilor (S.A.I.) și administratori de fonduri de investiții alternative (A.F.I.A.), care administrează 91 de fonduri deschise de  investiții și 35 de fonduri de investiții alternative, Fondul Proprietatea și 4 bănci depozitare”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...