Grupul Leoni, partener al studenților care dezvoltă monoposturi electrice

Date:

Producătorul de sisteme de cablaje Leoni anunță că „devine partener al echipei studențești ART TU a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, prima și singura echipă de Formula Student din România care participă la această competiție internațională cu un vehicul electric. Prin acest parteneriat, Leoni susține viitorii ingineri români prin furnizarea de cablaje auto și know-how de inovație pentru crearea unor monosposturi electrice”.

Silviu Apostol, director de comunicare și public affairs al Leoni România: „Acest proiect îmbină două dintre prioritățile noastre strategice: educația și sustenabilitatea. Prin parteneriatul cu echipa studențească ART TU, folosim la nivel local know-how-ul internațional al inginerilor Leoni pentru a sprijini tinerele talente, astfel încât viziunea lor să fie recunoscută și să se materializeze în proiecte inginerești de succes. Inovația, cercetarea și dezvoltarea de noi produse sunt nevoi reale pe piața muncii, iar studenții de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, prin proiectul ART TU, demonstrează că pot face performanță în aceste direcții. Suntem onorați să avem posibilitatea de a le fi parteneri.”

Robert Sallai, Team Captain ART TU Cluj-Napoca: „Prin acest proiect, studenții au șansa să învețe să construiască concepte de ultimă generație, la cel mai înalt grad de performanță, pentru prototipuri full electrice, având ocazia să devină cei mai buni ingineri de mâine. ART TU este prima echipă românească care a concurat în Formula SAE secțiunea Electric Vehicle, iar parteneriatul cu Leoni ne ajută să prezentăm un vehicul optimizat, să ne perfecționăm prototipurile, atât printr-o rețea electrică desăvârșită, cât și prin inputul lor în calitate de experți în industria auto.”

Echipa românească ART TU Cluj-Napoca precizează că „va participa în acest an la competiția Formula Student Czech desfășurată sub egida SAE (Society of Automotive Engineers) care presupune dezvoltarea de vehicule complet electrice, acționate exclusiv de motoare electrice, care concurează în probe statice și dinamice la mai multe categorii: design, prezentare, costuri, accelerație, skidpad, autocross, anduranță și eficiență”.

Leoni este caracterizat ca „un furnizor global german de produse, soluții și servicii pentru gestionarea energiei și a datelor în industria auto. Lanțul valoric variază de la cabluri standardizate și speciale până la sisteme de cablaj extrem de complexe și componentele aferente, de la dezvoltare până la producție. Ca partener de inovație cu o expertiză distinctă în dezvoltare și sisteme, Leoni susține clienții săi pe calea către concepte de mobilitate tot mai durabile și conectate, de la conducerea autonomă la soluții alternative, precum și la sistemele de încărcare. În acest sens, Leoni dezvoltă soluții de cablaje de generație următoare și sisteme de cabluri care reduc complexitatea și permit niveluri mai ridicate de automatizare, de exemplu prin arhitectura zonală. Grupul de companii listat pe piață are aproximativ 100.000 de angajați în 28 de țări și a generat vânzări consolidate de 5,1 miliarde de euro în 2021.

Grupul Leoni este prezent în România din 1999, având aproape 12.000 de angajați (mai mult de 10% din forța de muncă globală a grupului), trei fabrici principale (în Arad, Bistrița și Pitești) și alți câțiva sateliți de producție”.

 

 

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Efectele crizelor actuale se vor vedea pe termen mediu și lung

Efectele crizelor actuale se vor vedea pe termen mediu...

Cel mai lung festival neoficial, în rețeaua NEPI Rockcastle

Compania NEPI Rockcastle organizează cel mai lung festival neoficial...

Spațiu extins pentru Leroy Merlin Craiova în Electroputere Parc 

  Retailer-ul Leroy Merlin, specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit,...