Încă o agresiune la adresa personalului silvic

Date:

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva semnalează încă o agresiune comisă la adresa personalului silvic. Pădurarul Cristian P., de la Ocolul Silvic Perișor din cadrul Direcției Silvice Dolj, a fost agresat sâmbătă, 10 octombrie a.c., de o persoană surprinsă în timp ce tăia ilegal arbori în cantonul silvic al cărui titular este pădurarul agresat.

Romsilva ne oferă detalii asupra cazului: „Angajatul se afla într-o acțiune de monitorizare a unei lucrări când a descoperit într-o parcelă învecinată o persoană care tăiase ilegal trei arbori, cu un volum de 1,3 metri cubi. Acesta a urmărit atelajul încărcat cu lemne, iar când a ajuns în satul Verbicioara, pădurarul a fost înconjurat de mai multe persoane recalcitrante, iar persoana suspectată de tăieri ilegale l-a lovit cu un obiect contondent în zona capului. Pădurarului Cristian P. i s-au acordat îngrijiri medicale, având un traumatism la nivelul capului. În prezent, starea sa este stabilă. Agresorul a fost identificat de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Plenița, lemnul tăiat ilegal a fost confiscat, iar cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Băilești”.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva accentuează că din 2015 până în prezent, s-au înregistrat 171 agresiuni la adresa personalului silvic care asigură paza pădurilor pe care le administrează.

Romsilva „administrează 3,13 milioane hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel național și asigură servicii silvice pentru circa un milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate”.

Foto RNP Romsilva

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Îngrijorările legate de inflație temperează entuziasmul investitorilor

Sezonul de raportări financiare din primul trimestru al acestui...

Toată atenția se concentrează acum pe halving-ul recompenselor de bitcoin

Săptămâna trecută a fost destul de liniștită pe piețele...