Începuturile diplomației culturale române în SUA, celebrate la New York

Date:

Institutului Cultural Român din New York lansează programul permanent „Conferințele Leon Feraru”, dedicate celebrării unei întemeietorului diplomației culturale române în Statele Unite. Evenimentul inaugural are loc vineri, 11 octombrie, seria conferințelor (în limba engleză, realizate împreună cu Centrul de Studii Central-Est Europene al Universității Columbia) desfăşurându-se ulterior alternativ la sediul ICR New York și la Universitatea Columbia.

Leon Feraru (1887-1960), poet, cercetător, profesor universitar, jurnalist și diplomat, a predat limba și literatura română la această mare universitate şi a fost co-director al primului Institut al Culturii Române de pe teritoriul SUA, fondat de asemenea la Universitatea Columbia, în 1925.

Conferinţa de deschidere este susţinută de profesor Mona Momescu, istoric literar, titulara Catedrei „Nicolae Iorga” de la Universitatea Columbia și de profesor Christopher J. Caes, directorul Centrului de Studii Central-Est Europene. La sediul ICR New York este prezentată expoziția „Leon Feraru and the Invention of Cultural Diplomacy in the United States/ Leon Feraru și inventarea diplomației culturale românești în Statele Unite”, cu fotografii și documente originale puse la dispoziție de familia Feraru. Detalii: https://www.rciusa.info și https://www.facebook.com/RCINY/ 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: politici și controverse fiscale – ce ar trebui să aibă în vedere companiile în acest an? 

Reformele fiscale globale implementate de guvernele din întreaga lume...

Rottaprint, investiții de peste 60 milioane euro în 33 de ani de activitate

Compania Rottaprint, prima tipografie flexografică cu acționat 100% românesc,...

Analiză iBanFirst asupra unor eventuale devalorizări competitive în Asia

O analiză făcută de fintech-ul iBanFirst relevă preocupările pieței...

VELUX a consumat în 2023 energie electrică obținută 100% din surse regenerabile 

Producătorul de ferestre de mansardă VELUX Group a lansat...