Înscrieri pentru abonamente la festivalul George Enescu 2019

Date:

Startul ediţiei 2019 a Festivalului Internațional George Enescu (31 august-22 septembrie 2019) a fost dat prin anunţarea primelor date organizatorice şi de conţinut. Directorul artistic al festivalului, Vladimir Jurowski, subliniază: „Am reușit să convingem o mulțime dintre invitați să fie prezenți cu lucrări compuse de ei; astfel, vom avea o permanentă alternanță între muzica clasică și cea contemporană în cadrul aceluiași concert. Prezența operelor în concert la această ediție este remarcabilă. Vor fi prezentate câteva lucrări în premieră în România, între acestea fiind și opera Leonore, de Beethoven, o lucrare monumentală, nereprezentată până acum în România”. Directorul artistic recomandă de asemenea „prezența violonistei Patricia Kopacinskaia în deschidere, alături de Filarmonica din Berlin, cu provocatorul concert pentru vioară de Schoenberg”, precum şi concertul de închidere sub bagheta lui Mariss Jansons, dirijor al Royal Concertgebouw Orchestra.

Mihai Constantinescu, directorul executiv al festivalului, oferă o primă imagine de ansamblu: „Avem premiere pe toate palierele. Propunem noi formule de repertoriu, cum ar fi opera în concert sau Mozart Week in residence. Avem 34 de noi artiști și orchestre de mare calibru, care se alătură marilor nume consacrate ale festivalului. Am organizat o secțiune dedicată lui George Enescu și contemporanilor săi pentru a asculta această muzică în contextul în care a fost creată. Am consolidat secțiunea de muzică contemporană, astfel încât publicul să și poată interacționa cu extraordinari compozitori care sunt activi și disponibili”.

Din perspectiva Ministerului Culturii și Identității Naționale, secretarul de stat Mădălin Voicu subliniază: „Facem în continuare toate eforturile, atât noi, cât și celelalte insitituții, pentru a asigura sprijinul necesar acestui eveniment care este unul dintre cele mai prestigioase din lume și care reușește să aducă România în prim-plan din punct de vedere cultural“.

Abonamentele vor fi achiziționate printr-un sistem tip loterie. Sistemul presupune o perioadă de înregistrare online sau offline, care a şi început şi se desfăşoară între 22.10.2018 şi 25.11.2018. Mai departe, informează organizatorii, „după expirarea timpului de înregistrare, un soft va selecta persoanele care vor avea rezervate abonamentele pentru un interval de două săptămâni, timp în care trebuie achitată contravaloarea abonamentului. Dacă aceasta nu se achită în perioada de două săptămâni alocată, abonamentele rămase sunt scoase din nou la vânzare”. Sistemul elimină presiunea epuizării abonamentelor în câteva minute de la deschiderea vânzării online şi este practicat de mari instituții culturale din lume. Vânzarea biletelor va începe la 6 martie 2019.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Rata şomajului în județul Ilfov în iunie 2024

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Ilfov...

Fonduri prin platforma Seedblink, pentru elevi din școli și licee

Platforma educațională digitală Spark Generation, din Cluj-Napoca, anunță că...

Împrumut Garanti BBVA Leasing de la BERD, în sprijinul IMM-urilor

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA...