INSPET A INVESTIT PESTE 50 DE MILIOANE DE EURO ÎN RECAPITALIZARE – Este vorba atât de resurse proprii, cât și de fonduri europene

Date:

Ciprian Păltineanu, directorul general Inspet SA Ploiești, companie care în 30 de ani de activitate a construit peste 4.000 km din infrastructura României de transport și distribuție gaze naturale, transport țiței și produse petrochimice, cât și distribuție apă, vorbește despre suma de 50 milioane euro – investiția în recapitalizarea companiei. Într-un interviu acordat foodbiz.ro.


Este vorba atat de resurse proprii, cat si de fonduri europene, cu privire la care Ciprian Paltineanu are anumite rezerve. Potrivit foodbiz, desi proiectele realizate prin intermediul fondurilor europene pot sa fie de ajutor, atunci cand vorbim de noile tehnologii, digitalizare si sustenabilitate, nu intotdeauna ele sunt si eficiente, pentru ca termenul de implementare este lung, in conditiile in care tehnologiile se dezvolta mult prea rapid, sustine managerul Inspet.

Toate investitiile au fost realizate din surse proprii. Am investit peste 50 de milioane de euro in recapitalizarea companiei. Avem un parc industrial foarte mare, multe masini si utilaje de mare putere, care ne permit sa lucram in domeniul constructiilor specializate. Vrem sa investim si in partea de energie verde pentru uz propriu, dar si in partea de digitalizare.
In cazul nostru, am avut multe oportunitati de a ne axa pe fondurile europene, niste proiecte potential interesante, dar in final am decis sa nu le accesam. Motivul principal a fost, inclusiv termenul indelungat de implementare. Pentru noi, pentru afacere, nu este bine sa pornim un proiect care poate fi implementat peste doi ani,  cand el este necesar acum.
Am aplicat, de exemplu, la fondurile europene, RablaPlus, cand am inlocuit mare parte din parcul auto cu autovehicule electrice, iar, la ora actuala, avem cel mai mare parc de masini electrice din judetul Prahova”
, a declarat pentru FoodBiz  managerul Inspet.

Infrastructura

Ciprian Paltineanu a vorbit vorbit si de diferitele metode de irigare la care pot apela fermierii si importanta acestora.
Conceptul de infrastructura de conducte este la fel de important ca si infrastructura rutiera si cea de electricitate a Romaniei, spune el.

Irigatiile se pot face si altfel decat prin simplele canale de redirectionare, de protectie la inundatii si redirectionarea apelor excedentare catre zonele agricole. Acestea se pot efectua si prin foraje care acceseaza stratul acvifer, iar printr-o retea de conducte, magistrale, se poate duce apa acolo unde este necesara. Cred ca conceptul de infrastructura de conducte este probabil la acelasi nivel de importanta, precum infrastructura rutiera si cea de electricitate a Romaniei,” a afirmat Ciprian Paltineanu.

Compania are o experienta semnificativa in realizarea de Retele de distributie apa prin conducte de fonta sau HD PE.
Inspet a fost infiintata in 1991, fiind cea mai mare companie cu actionariat romanesc cu activitate de constructii-montaj si antrepriza generala in infrastructura de petrol si gaze naturale.

Printre proiectele realizate de-a lungul timpului se numara executia celor trei statii de compresoare de gaze (STC Podisor, STC Bibesti si STC Jupa), precum si lotul 1 (primii 180 de km) de conducta in cadrul proiectului BRUA- Faza I, subtraversarea raului Prut si gazoduct Iasi-Ungheni sau modernizarea rafinariei Petrotel-Lukoil”, potrivit foodbiz.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Top 10 motive pentru care totul electric este o idee proastă

Politicienii și oficialii guvernamentali de la fiecare nivel par...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță,...