Întâlniri Europene în Transilvania pe tema limitării utilizării plasticului

Date:

Întâlnirile Europene din Transilvania organizate de Ambasada Franţei în România și Institutul Francez din România au la a zecea lor ediție tema limitării utilizării plasticului. Se desfășoară sub forma unui hackathon online cu titlul #REplasticHack: REduce-REuse-Recycle, în perioada 26-28 martie 2021. Este un concurs de idei „ce îmbină digitalul și căutarea de soluții inovatoare pentru a încuraja dezvoltarea de noi strategii și politici publice de reducere a utilizării plasticului”. Participanții vor fi împărțiți în echipe multidisciplinare, care vor avea 36 de ore la dispoziție pentru a crea un proiect, urmând îndrumările celor 20 de mentori francezi și români, experți în dezvoltare teritorială și în economie circulară. 

Înscrierea la eveniment se poate face până în 23 martie (inclusiv) pe pagina evenimentului Facebook #REplasticHack.

Organizatorii anunță că „alături de Ambasadoarea Franței, Doamna Laurence Auer, la deschiderea evenimentului vor participa dl Barna Tánczos, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, dl István Jakab, Șeful interimar al Reprezentanței Comisiei Europene în România și dl Emil Boc, Primarul Municipiului Cluj-Napoca”.

Deschiderea evenimentului va fi transmisă live vineri, 26 martie, de la ora 14.00  pe pagina de Facebook RET. Pe aceeași pagină, duminică, 28 martie, de la ora 14.00 veți putea urmări prezentarea proiectelor dezvoltate de participanți în cadrul #ReplasticHack, iar de la ora 16.30 veți afla câștigătorii. 

Eveniment organizat de Ambasada Franţei, Institutul Francez din România, Cluj Hub, ROTSA, cu susținerea Carrefour. 

Parteneri: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Primăria Cluj-Napoca, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Laboratorul Verde și Guerilla Verde. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Top 10 motive pentru care totul electric este o idee proastă

Politicienii și oficialii guvernamentali de la fiecare nivel par...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță,...