Integrare socio-profesională pentru persoane cu dizabilități

Date:

Organizația umanitară Concordia și fundația United Way România au derulat proiectul „O șansă la independență“ (12 luni), având ca scop „facilitarea și promovarea integrării și incluziunii sociale și profesionale a tinerilor și adulților cu dizabilități, cu certificat de handicap și capacitate de muncă, din București și zonele învecinate. United Way România a susținut integral acest proiect, cu o finanțare de 62.211 lei”. 

Prin proiect, „27 de tineri cu dizabilități, cu o nevoie constantă de consiliere în vederea găsirii și menținerii unui loc de muncă, au fost sprijiniți în integrarea lor socio-profesională, dintre care 10 sunt angajați stabili în momentul de față. Prin Serviciul de Job Coaching din București, tinerii au beneficiat, în funcție de nevoile identificate, de sesiuni de consiliere cu privire la posibilitățile de angajare, menținerea locului de muncă, medierea conflictelor și neînțelegerilor apărute la locul de muncă și cu privire la drepturile și obligațiile unui angajat. De asemenea, au fost oferite oportunități de formare și calificare, ajutor material în diverse forme (alimente, articole de igienă, burse de integrare), sesiuni de consiliere financiară și vizite la potențiali angajatori. 

Pe toată durata proiectului, 25 de tineri au primit pachete cu alimente și produse igienico-sanitare, au fost oferite nouă burse de integrare și sprijin pentru transport pentru 17 tineri. Șase persoane au participat la cursuri de formare în meseria de agent de curățenie, au avut loc șapte vizite la angajatori, două ateliere cu activități recreative și de relaxare, sesiuni de consiliere financiară, o excursie la Muzeul Simțurilor, Grădina Botanică și Muzeul Botanic și o vizită de Job Shadowing la o companie din București”.

Diana Certan, director executiv comunicare și fundraising C România: „Prin acest proiect, împreună cu partenerul nostru istoric United Way România, am reușim să sprijinim îndeaproape tinerii în integrarea lor reală în societate și pe piața muncii. Ei au nevoie de sprijin personalizat pe termen lung, pentru că înțelegem faptul că nevoile lor, cât și capacitățile lor sunt diferite. Este nevoie de acest lucru pentru a reuși cu adevărat să se integreze și au nevoie în special de acompaniere în luarea deciziilor mari, importante pentru ei.”

Concordia este  caracterizată ca „o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață mai independentă și responsabilă. Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani (județul Prahova), Odobești (județul Dâmbovița) și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an. Pentru mai multe informații accesați www.concordia.org.ro”.

United Way România este „o fundaţie românească înființată în iunie 2004 şi afiliată la United Way Worldwide, SUA.  United Way lucrează în cele trei arii care constituie bazele unei vieți mai bune: educaţie, integrare socio-profesională şi sănătate. Misiunea United Way România este de a îmbunătăţi calitatea vieţii în comunitate, prin încurajarea donaţiilor individuale, corporatiste şi a voluntariatului. Citiți mai multe informații http://www.unitedway.ro/”.

 

 

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Peste 15 speakeri internaţionali şi locali la EBcon. Cea mai mare conferinţă internaţională de Employer Branding din România

EBcon, prima conferinţă internaţională de Employer Branding din România,...

Program pentru susținerea afacerilor axate pe cafenele

Compania Artisan Coffee Gear anunță lansarea în 2024 a...

Acord de mediu pentru construairea unui parc de generatoare eoliene în județul Vaslui

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) anunță că „proiectul...

Acces gratuit la cursuri în limba engleză acreditate Cambridge

Investiție privată în educație, liceul internațional online Spark Generation,...