Comentariu de piață al analistului eToro Ionuț Paulenco

Investitorii care anticipează o „revenire la normal” sunt cu ochii pe Disney, care își raportează câștigurile joi pentru trimestrul care s-a încheiat în martie. Pandemia a avut un impact negativ asupra majorității activității Disney în ultimul an, cu un impact negativ estimat la 2,6 miliarde dolari din veniturile sale.

Dar restricțiile au adus și câteva oportunități pentru companie, cu serviciile de video streaming Disney+, Hulu și ESPN + câștigând milioane de utilizatori noi, dovedindu-se un competitor din ce în ce mai puternic pentru Netflix. Lansat abia în 2019, Disney+ a depășit deja 100 de milioane de abonați, propulsat de seriale populare precum WandaVision. Prin comparație, Netflix a raportat 208 de milioane de abonați la sfârșitul lunii martie, dar pe care i-a adunat încă din 2007, când a trecut de la expedierea de DVD-uri către abonați la servicii de streaming.

Conducerea Disney a indicat că serviciile sale de streaming ar putea ajunge la aproximativ 350 de milioane de abonați până în 2024.

În ciuda creșterii uriașe a abonaților, divizia de servicii direct către consumator a Disney a pierdut 2,8 miliarde de dolari în 2020 și nu e preconizată să devină profitabilă înainte de 2024. Analiștii se așteaptă ca Disney să înregistreze câștiguri ajustate de 28 de cenți pe acțiune la venituri de 15,85 miliarde de dolari, reprezentând o a patra scădere consecutivă de la an la an a vânzărilor.

Investitorii anticipează totuși o perspectivă mai bună pentru restul anului, pe masură ce oamenii încep să călătorească din nou odată cu diminuarea pandemiei, iar parcurile Disney sunt gata să-i primească.

Disney World din Florida funcționează cu restricții încă de vară trecută, însă parcul Disneyland din California s-a redeschis abia la sfârșitul lunii aprilie. Acesta va avea de luna viitoare chiar și un nou campus Avengers. Se așteaptă ca noua atracție să fie extrem de populară, capitalizând succesul filmelor cu eroi Avengers.

Majoritatea celorlalte parcuri tematice ale companiei, inclusiv Disney Tokio, Disneyland Shanghai și Disneyland Hong Kong sunt acum deschise. Numai Disneyland Paris rămâne închis pe perioadă nedeterminată.

Există și mai multe vești bune din alte sectoare în viitorul apropiat. Disney a amânat premiera producției sale Marvel, Black Widow, până în iulie și se așteaptă ca filmul să fie un blockbuster. Va avea premiera simultan pe Disney +.

_________________

Despre eToro

eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 20 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.


Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.


DISTRIBUIȚI