Intraprenoriatul: oportunitate pentru cei 36% dintre tinerii care vor să fie antreprenori în viitor

Date:

 

În România, 54% dintre tineri vor să pornească o afacere conform studiului Insights PulseZ 2022, dintre care 36% se uită la această opțiune cu un orizont pe termen lung, de peste un an. Intraprenoriatul este o oportunitate pentru acești tineri care gândesc și acționează ca niște antreprenori și vor să se implice în deciziile și operațiunile antreprenoriale ale firmei.

Programul VSFA (Vreau Să Fiu Antreprenor) al Romanian Business Leaders anunță un nou eveniment inedit, pe data de 1 noiembrie, unde antreprenori și intraprenori vor participa la o discuție amplă despre cum a arătat cariera lor, ce provocări au întâmpinat și care au fost secretele succesului de astăzi. Evenimentul este dedicat tinerilor care își doresc să înțeleagă mai bine, direct de la antreprenori și intraprenori sau oameni care gestionează echipe de intraprenori, ce presupune fiecare opțiune de carieră și cum pot face o alegere informată asupra direcției de dezvoltare a carierei lor.

Ce este intraprenoriatul?

Potrivit organizatorilor evenimentului „Față în Față: Antreprenori & Intraprenori”, intraprenoriatul este o oportunitate, atât pentru angajații actuali, cât și pentru tineri, ca viitori angajați, de a se implica mai mult în proiectele din interiorul companiei. Este o modalitate prin care angajații pot fi proactivi, inovativi și își asumă riscuri în interiorul unei companii.

Acest trend a devenit popular datorită flexibilității și recompenselor pe care angajatul le poate obține, atunci când se implică mai mult în proiectele și deciziile companiei. Astfel, angajații își pot utiliza spiritul antreprenorial, în timp ce compania continuă să crească alături de realizările angajaților săi.

Evenimentul va avea loc pe 1 noiembrie și se va desfășura în format hibrid, unde vom aștepta 130 de participanți fizic și mulți alții în format online. Suntem nerăbdători să aflăm părerile antreprenorilor și intraprenorilor despre cum văd ei antreprenoriatul și intraprenoriatul, și să îi sprijinim pe tineri să descopere mai multe despre ce li se potrivește – antreprenoriat sau intraprenoriat. Știm că sunt peste 36% dintre tineri care vor să pornească un business, însă nu în următorul an, și intraprenoriatul poate fi soluția pentru ca ei să își cultive spiritul antreprenorial.”, a declarat Alin-Claudiu Apostu, Project Manager pentru Vreau să fiu antreprenor & Insights.

Până acum, în echipa antreprenorilor s-au alăturat:

  • Dragoș Petrescu – fondator City Grill, cel mai mare lanț românesc de restaurante, și investitor la Imperiul Leilor;
  • Iulian Stanciu – Președinte Executiv eMAG, cea mai relevantă platformă de comerț electronic din Europa de Sud-Est;
  • Radu Savopol – cofondator 5 to go, cea mai mare rețea de cafenele din Europa de Sud-Est;
  • Lucia Costea – cofondator și CEO al Secom Healthcare Group, lider de autoritate pe piața de suplimente alimentare din România.

Pe de altă parte, în echipa intraprenorilor, până acum au fost anunțați:

  • Ömer Tetik – CEO Banca Transilvania, cea mai mare bancă din Europa de Sud-Est;
  • Elisabeta Moraru – Country Manager Google România, compania din spatele celui mai utilizat motor de căutare la nivel mondial;
  • Cosmina Marinescu – CEO și mentor KRUK România, liderul pieței de management al datoriilor și responsabilitate financiară;
  • Cătălin Priscorniță – fondator și CEO Blitz, compania cu cea mai mare dezvoltare națională din ultimii ani și cel mai cunosc brand românesc din imobiliare.

În cadrul evenimentului fiecare va veni cu perspectiva proprie, atât pozitivă, cât și negativă cu privire la intraprenoriat sau antreprenoriat. La sfârșitul acestor runde în care invitații își prezintă experiențele personale, participanții pot pune întrebări sau își pot împărtăși propriile păreri.

Alături de invitați și alți participanți, tinerii au și oportunitatea de networking offline și online la finalul evenimentului.

Tinerii și persoanele care doresc să participe fizic sau online la acest eveniment se pot înscrie accesând link-ul: https://event.vsfa.ro.

Evenimentul este realizat cu susținerea partenerilor: Banca Transilvania, KRUK România și Blitz. Parteneri media: HotNews, AGERPRES, Curs de Guvernare, IQads, Revista Cariere, Adservio, Jurnalul de Afaceri, New Money, Economistul, România Durabilă, Club Economic. Partener pe partea de comunicare este First PR Agency, iar pentru monitorizarea presei: Klarmedia.

„Vreau să fiu Antreprenor” (VSFA) este un program național, lansat în 2013, parte a organizației Romanian Business Leaders (RBL), care promovează gândirea și acțiunea antreprenorială în rândul tinerilor din România. 

VSFA în cifre

5 proiecte (Vreau să fiu AntreprenorInsights – unul dintre primele 10 programe globale pentru dezvoltarea unui ecosistem de inovație (ITU, 2019), Tinerii în Arenă – inițiativa europeană a anului pentru capacitarea tinerilor (Emerging Europe, 2022), 

Studiul PuseZ și Highflyers) care au influențat viețile a peste 35.000 tineri, au condus la dezvoltarea a peste 70 de afaceri pornite de tineri și au sprijinit peste 15 companii românești. Mai multe pe vsfa.ro.

Fundația Romanian Business Leaders este vocea și vehiculul de acțiune al liderilor din mediul privat de business pentru construcția unei Românii în care generațiile viitoare să își dorească să trăiască. Misiunea RBL este ca România să devină o țară mai bună pentru afacerile responsabile și, în felul acesta, pentru toți românii. Proiectele fundației se subscriu celor trei domenii pe care comunitatea RBL le consideră importante pentru schimbarea și dezvoltarea societății: antreprenoriat, educație și bună guvernare. Mai multe pe www.rbls.ro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...