Între 2 și 5 companii importante s-ar putea lista la Bursa de Valori București prin IPO-uri în următoarele 4 luni; Alte 15 potențiale listări ar putea avea loc pe Piața AeRO

Date:

Afirmația a fost făcuta de Ștefan Musgociu (Specialist Business Development și Marketing Bursa de Valori Bucuresti) cu ocazia evenimentului financiar online „The Power Table – Cum arată rezultatele financiare pe Trimestrul II și cum investim”.

Totodată Musgociu spune că deja a fost dublată ținta de 20 de listări de instrumente noi pe piață, pe care Bursa și-o propusese pentru anul 2021: „Au trecut 8 luni, avem deja peste 40 de listări de instrumente noi pe piață (acțiuni sau obligațiuni n.r). Anul trecut estimam că vom avea în jur de 20. Putem spune că ne-am dublat ținta pe care ne-o propusesem. Pentru perioada următoare ne asteptăm să mai vedem încă 2 până la 5 IPO-uri pe Piața principală și poate chiar încă 15 listări pe piața AeRO. Se anunță încă 4 luni foarte pline la Bursa de Valori Bucuresti…”

Urmează să apară în presă în perioada următoare, până la finalul anului o să le vedeți. Sunt din domenii interesante, pe care nu le vedem acum, cel puțin pe Piața Principală, a continuat Musgociu. După cum ați citit, în presă au tot apărut nume noi. Sunt companii pe care le abordează brokerii, pe care le abordăm noi sau care ne abordează pe noi și pe brokeri. Anul acesta este cel mai bun pe Bursa din ultimii 22 de ani, în materie de companii nou venite pe piața cu acțiuni, cu obligațiuni”.

Deși oficialul Bursei a spus că nu este în măsură să dezvăluie, momentan, detalii despre companii care s-ar putea lista în perioada următoare, în ultimele luni au apărut în presă declarații legate de intenția de listare de instrumente financiare dinspre o serie de societăți, precum: Microgreens, GoCab Software, MW Green Power Export, Softbinator Technologies, Millenium Insurance Broker, Nordis Group, Stanleybet Capital, Cardoil Avantaj, Spectralcom, BestJobs Recrutare, evoMAG sau Safety Broker.

În ceea ce pri veste operaționalizarea Contrapărții Centrale, Ștefan Musgociu afirma că este în grafic și că, în a doua parte a anului viitor CCP ar putea să înceapă să funcționeze și să genereze venituri: „Proiectul este în linie cu proiecțiile anterioare. Dosarul de autorizare urmează să fie depus în ultimul trimestrul al acestui ani. Estimările sunt că CCP să genereze venituri în T3-T4 al anului viitor. De la autorizare și până să înceapă să se miște efectiv toate mecanismele, mai sunt câțiva pași de făcut. Estimările noastre sunt în continuare optimiste. Ca instrumente, rămânem în continuare la ideea de a porni pe derivate pe energie, ne dorim sa fie și pe indici. Vedem ulterior dacă vor urma și altele…” 

_________________

Evenimentul The Power Table este organizat cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti, 2Performant S.A. și Life is Hard S.A., Evisara (partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, NewMoney, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, România Durabilă și București Business, Prahova Business și Reușita TV (Parteneri media).

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...

B.D.G. Import își extinde portofoliul prin parteneriatul cu William Grant & Sons

B.D.G. Import, singura companie cu acționariat 100% românesc din...