„Invest în România”, în judeţul Mureş

Date:

 

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a organizat a cincea ediție din seria evenimentelor „Invest în România”, de data aceasta, la Târgu Mureş, în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și cu sprijinul Consiliului Județean Mureș. Reamintim, demersul are ca obiectiv promovarea oportunităţilor pentru investiţii la nivel regional şi stimularea exporturilor româneşti.

La actuala ediţie au participat: Florin Jianu – președintele CNIPMMR, Paula-Marinela Pîrvănescu – secretar de stat la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ferenc Péter – președintele Consiliului Județean Mureș, Ovidiu Dancu – vicepreședinte al Consiliul Județean Mureș, Nagy Zsigmond – subprefect la Instituția Prefectului Județul Mureș, dr. Radu Bălănean – prim-vicepreședinte al CNIPMMR, dr. Dacia Hîncu – președintele Patronatul Regional al Femeilor de Afaceri Regiunea Centru, Pavel Barabas – președintele Patronatul Tinerilor Întreprinzători Regiunea Centru.

Din partea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat au fost prezenți secretari economici, coordonatori și directori de direcții din Franta, Austria, Belgia, SUA, China care au adus în atenția antreprenorilor prezenți oportunități de dezvoltare a operațiunilor de import-export, specificul economic al diverselor pieţe, interesul şi posibilităţile de export pentru firmele româneşti sau tendinţele existente în țările de referinţă pentru anumite sectoare de activitate.

Au fost prezentate oportunități de dezvoltare locală, facilități oferite de parcurile industriale, metode de finanțare a IMM-urilor. Au fost abordate teme precum „Finanțarea investițiilor naționale în sănătate și susținerea activităților de export a IMM”; „O carieră în vest vs antreprenoriat în țara mea”.

Florin Jianu, președinte al CNIPMMR, a subliniat: „Continuăm seria de evenimente marca CNIPMMR cu cea de-a cincea ediție a Invest in România în Mureș, urmând ca până la finalul anului să ajungem și în Bacău și Buzău. Ne bucurăm că am reușit să aducem și în fața antreprenorilor din Mureș coordonatori din Franța, Austria, Belgia, SUA și China, care au prezentat oportunitățile de dezvoltare a operațiunilor de import și export, precum și autorități locale care au promovat oportunitățile de investiții locale din diverse domenii. Consider că România trebuie şi își stabilescă un traseu strategic care să pună în centru antreprenoriatul, ca o soluţie de creştere economică pe termen mediu şi lung.”

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

TikTok actualizează sistemul de evaluare a conturilor

TikTok este o platformă de divertisment susținută de creativitatea,...

Colliers: 2022, cel mai bun an din ultimii 15 pentru piața de investiții din România

Tranzacțiile au depășit 1,25 miliarde de euro, capitalul românesc...

Cum facem posibilă victoria Ucrainei

| de Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene.

Studiu: Oamenii devin mai precauți atunci când fac cumpărături, iar achizițiile spontane devin din ce în ce mai rare

Starcom România lansează cea de-a noua ediție a compendiumului...