Primăria Sectorului 4 a semnat contractul de finanțare din fonduri europene în valoare de 51 de milioane de lei pentru achiziționarea a 30.000 de tablete și a 1030 de kituri pentru predare on-line.

Tabletele vor avea abonament de date inclus pentru 24 de luni de la livrare. Kiturile de predare online, pentru fiecare dintre cele 1030 de săli de clasă din unitățile de învățământ din sector vor conține:

– camera WEB pentru videoconferință on-line, pentru transmiterea live a lecțiilor

– laptop pentru predare online, cu antivirus, pachet Microsoft Office, modem și abonament 4G pentru conectare la Internet

– suport mobil pentru camera web de videoconferință, laptop și pentru ecran LCD

– ecran LCD cu diagonală de 81 cm, pentru afișarea participanților la sesiunile on-line

Echipamentele vor fi integrate cu o platformă educațională care asigură conectarea securizată a elevilor, de la terminalele înregistrate, astfel încât să fie evitate situațiile în care persoane neautorizate ar putea accesa sistemul pentru a perturba desfășurarea orelor on-line.

Primăria Sectorului 4 accentuează că noua investiție „vine în completarea efortului sectorului 4 din ultimii ani, de a reface rețeaua de școli și grădinițe. În această perioadă, pentru modernizarea și reabilitarea completă a unităților de învățățământ care funcționează în sectorul 4 au fost investite peste 200 de milioane de lei (aproximativ 45 de milioane de euro).Lucrările au fost extrem de complexe și au presupus consolidarea imobilelor, reabilitarea acestora, construcții și dotări speciale pentru obținerea autorizațiilor ISU și a autorizațiilor de funcționare, astfel încât niciun copil al Sectorului 4 să nu mai învețe în clădiri cu grad de risc seismic”.

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, subliniază: „Investițiile în infrastructura școlară sunt o prioritate pentru sectorul nostru. Siguranța elevilor trebuie pusă pe primul loc. Sunt tată, așa că în calitate de părinte, vreau ca fetița mea să meargă la școală într-o clădire care să nu îi pună viața în pericol”.

DISTRIBUIȚI