Investiţii ale Ministerului Educaţiei Naţionale în infrastructura şcolară

Date:

Două proiecte în derulare ale Ministerului Educaţiei Naţionale (foto) prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare (UMPMRSU) –  Reabilitarea Infrastructurii Școlare (PRIS) și Reforma Educației Timpurii în România (PRET) – au ca rezultate de ultimă oră (1 iulie-20 septembrie 2017) finalizarea unor investiţii în infrastructură.

Prin proiectul PRET, cofinanțat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și Guvernul României, a fost finalizată construirea a 13 grădinițe în județele Arad (Grădiniţa cu Program Normal Nr. 1 Ineu și Grădiniţa cu Program Prelungit Sântana), Bacău (Grădiniţa cu Program Normal Palanca și Grădiniţa cu Program Normal Urecheşti), Buzău (Grădiniţa cu Program Normal Nr. 1 Pârscovul de Sus), Gorj (Grădiniţa cu Program Normal Bustuchin), Maramureş (Grădiniţa cu Program Prelungit Fărcaşa), Mehedinți (Grădiniţa cu Program Normal Nr. 24 Drobeta Turnu Severin), Olt (Grădiniţa cu Program Normal Crâmpoia), Satu Mare (Grădiniţa cu Program Normal Negreşti Oaș), Vâlcea (Grădiniţa cu Program Normal Călimăneşti și Grădiniţa cu Program Normal Băbeni) și Vrancea (Grădiniţa cu Program Normal Angheleşti). Proiectul are ca obiectiv principal construirea şi dotarea cu mobilier a 380 de grădiniţe, cu termen de finalizare 31 decembrie 2019.

Prin proiectul PRIS, au fost construite două unități de învățământȘcoala cu Clasele I-VIII din Păun (județul Iași) şi Școala cu Clasele I-VIII din Șinca Veche (județul Brașov) şi au fost reabilitate trei unități de învățământ gimnazial: Școala cu Clasele I-VIII Nr. 2 din localitatea Nicolae Călinescu și Școala cu Clasele I-VIII Nr. 4 din Storești (ambele în județul Botoșani) și Școala cu Clasele I-VIII Nr. 3 din localitatea Ciprian Porumbescu (județul Constanța).

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Bitcoin revine la 60.000 de dolari

Prețul Bitcoin a înregistrat o scădere de 5% săptămâna...

Încălzirea globală va afecta economia mondială, dar nu și turismul din această vară

Incendii de vegetație în Grecia și în Statele Unite,...

Reglementarea activităților casnice: Avantaje și provocări practice

de Claudia Sofianu (foto), Partener, liderul departamentului Impozit pe...