Invitație pentru seniori la Centrul Comunitar Zi de Bine din București

Date:

Asociația Zi de Bine lansează proiectul „NEpierdute” și îi încurajează pe seniori să vină la Centrul Comunitar Zi de Bine din București, strada Uranus, numărul 150, etaj 1, București, cei interesați fiind invitați să sune la numărul de telefon 0725 565 375 pentru a afla programul.

Asociația Zi de Bine anunță că, în cadrul proiectului, „organizează pentru seniori activități de reconectare și petrecere a timpului liber, ateliere de dans și mișcare, lucru manual și cursuri de limba engleză, printre altele, astfel încât momentele pierdute de-a lungul anilor să își găsească drumul înapoi. De asemenea, pe parcursul lunii martie, alături de Caravana cu Medici, seniorii vor beneficia de consult medical și analize de bază gratuite.

Proiectul este susținut de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România, UniCredit Bank și Leroy Merlin”. 

Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine: „Când ne apropiem de bătrânețe, mobilitatea se restrânge, sănătatea e tot mai șubredă , prieteniile par să se estompeze sau dispar definitiv. Pofta de viață se stinge și ea. Nu și atunci când intri în grupul potrivit, în care găsești oameni asemenea ție cu care să împarți complice povești din vremuri aproape uitate. Ne bucurăm că la Centrul Comunitar Zi de BINE grupul a început să se creioneze și, alături de seniorii noștri  deja am aflat zeci de povești nepierdute. Vrem să le aducem la viață și ne propunem să le oferim cât mai multe ocazii de a construi alte povești și bucurii, pentru cât mai mult timp de acum înainte.” 

Inițiatorii subliniază că, „în cadrul proiectului NEpierdute, cei aproape 50 de vârstnici înscriși până acum în program vor beneficia și de excursii tematice, ieșiri în aer liber și mișcare, ateliere de lucru manual, seri de poezie și dans”.

Asociația Zi de Bine reamintește că doritorii pot să-i susțină proiectele „printr-un SMS cu textul SUS la 8845, prin donarea zilei de naștere sau prin completarea formularului 230, prin care pot redirecționa, gratuit, 3,5% din impozitul pe venit către o cauză socială. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația susține proiecte sociale în fiecare lună și  încurajează oamenii să-și doneze ziua de naștere pentru aceastea.

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se anunță cauza susținută și sunt descrise nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii află ce s-a întâmplat cu banii și sunt invitați să vadă rezultatul implicării lor. Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro”. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Bursele JTI pentru Jurnalisti: lansarea editiei 2024-2025

Urmandu-si traditia, Bursele JTI pentru Jurnalisti lanseaza de Ziua...

FoodIntelForum AQUA Carpatica progresează, profitul avansează, veselia debordează

Cea de-a treia zi a FoodIntelForum AQUA Carpatica 2024 începe și...

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...