După cum anunţă publicaţia de specialitate “Brutarul-Cofetarul”, a profesioniştilor din industria de morărit, panificaţie, patiserie, cofetărie, la Sibiu s-a desfăşurat expoziția GastroPan, “cel mai de seamă târg de specialitate pentru sectoarele de panificație, cofetărie și HoReCa în Europa de Sud-Est”. Au participat 133 de expozanţi din 24 de ţări, care au atras 21.575 de vizitatori, specialiști din piaţa de profil. Evenimentul a avut ca repere maxime de spectaculozitate şi profesionalism concursurile GastroPan.

Tema dată ca sursă de inspiraţie la categoriile de creație din pastă de zahăr şi din ciocolată a fost “Cinema”. Câştigătorii sunt: Ionela Velniceriu (“Megasimitis” SRL Constanța), cu o scenă din filmul “Pirații din Caraibe” (lupta lui Jack Sparrow cu monstrul marin – foto “Brutarul-Cofetarul”), respectiv Farkas Ferenc (“Dioszegi” SRL), cu motive din filmele “James Bond”.

La celelalte categorii, câştigători sunt: Tortul anului – Anastasia Cazacu (“Vipp Fashion” SRL Bârlad); Pâine în regim tehnologic industrial – Diószegi László (“Madexport” SRL Sfântu Gheorghe); Pâine fabricată artizanal – Bocskor István (Brutăria “Bocskor” Sânmartin); Creație artistică din aluat de panificație – Farkas Ferenc (“Madexport” Sfântu Gheorghe); Produs de patiserie – Bocskor Rozália (Brutăria “Bocskor” Sânmartin); Platou festiv – Gheorghe Ciutacu (individual, București), Vasilică Bejenaru, Silviu Mihai Gido (echipă, Hotel “Belvedere” Brașov); Piese artistice din fructe şi legume cu tema ”Lumea acvatică” – Foris Kinga (“Castel Haller” Târgu Mureş), Adrian Raul Râpa (“Fantezia Décor” SRL Satu Mare).