La București Confindustria Italia și-a stabilit noua strategie pentru extinderea investițiilor italiene în țările balcanice

Date:

Asociația patronală italiană Confindustria a organizat pe data de 19 octombrie, la București, Adunarea Generală Confindustria Balcani, federația care cuprinde România, Bulgaria, Serbia, Bosnia, Albania și Muntenegru.

Confindustria în Italia este principala asociație de reprezentare a societăților din producție și sevicii, cu peste 150.000 societăți asociate care oferă 5,4 milioane de locuri de muncă și cu o cifră totală de afaceri de peste 500 miliarde euro. La eveniment, a participat Președintele Confindustria Italia, Vincenzo Boccia, potrivit unui comunicat de presă al Confindustria România.

„Zona balcanică reprezintă o regiune strategică pentru societățile noastre, mai ales pentru cele mici și mijlocii. Acesta este motivul pentru care îmi doresc ca președinția Confindustria Balcani, ce va fi acordată Confindustriei România, cea dintâi constituită dintre reprezentanțele noastre internaționale și cu cel mai mare ca număr de asociați, să reînnoiască entuziasmul întreprinzătorilor italieni în această regiune și să se extindă și în afara regiunii, pentru a răspunde numărului tot mai mare de cereri de reprezentare sosite și din partea celorlalte țări din Europa de Est”, a declarat Vincenzo Boccia.

Întalnirea de la București a reprezentat un eveniment important pentru societățile italiene prezente în această zonă geografică, deoarece pentru prima dată poate fi înțeleasă adevarata dimensiune a oportunităților pe care Confindustria le poate oferi întreprinderilor italiene ce își desfășoară activitatea în străinatate, se arată în comunicatul citat.

„Reprezentanțele internaționale ale Confindustria, începând cu prima constituită, România, până la Albania, care a aderat în ultimele luni, au devenit un punct de referință pentru societățile italiene care decid să își internaționalizeze activitatea, iar de astăzi, o nouă strategie va permite ca această oportunitate să fie considerată o adevărată rețea”, a declarat Președintele Confindustria Romania, Mauro Maria Angelini.

La eveniment au participat diplomați și oficiali guvernamentali din România, Bosnia, Bulgaria, Muntenegru și Albania.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate